Nagyszerű teljesítménnyel, és csak titkon remélt két ponttal feledtette csapatunk a múlt heti botlását az NBII felnőtt bajnokságban. Lányaink szombat este közvetlen dobogós riválisunk, a Gyomaendrőd vendégeként léptek pályára, és megérdemelten nyerték meg a dobogós rangadót.
Jobban kezdték a meccset a hazaiak, de miután feljavult a védekezésünk nem tudtak nagyobb előnyt kialakítani fiataljaink ellen. A félidő hajrája nagyszerűen sikerült (26. perc 11-10), hiszen az utolsó öt percet 5 lőtt és 0 kapott góllal hoztuk le, így 4 gólos előnnyel mehettünk a szünetre.
A második félidő elején Klemm Kata büntetőivel tovább növeltük az előnyünket (34. perc 12-18), azonban a hazaiak nem adták fel és lassan faragni kezdték a hátrányukat. Ezúttal azonban helyén volt lányaink szíve, így szoros hajrában egy gólt meg tudtunk tartani az előnyünkből.
Sikerünk kulcs a nagyszerű csapatmunkában rejlett, emellett döntő volt Klemm Kata kimagasló játéka és 13 gólja.

Gyomaendrődi NKSE – Hódmezővásárhelyi LKC 29-30 (11-15)
NBII női felnőtt bajnokság
Gyomaendrőd – 60 néző
Jv: Herceg, Piller
HLKC: Áncsán – Ötvös 5, Bugnó 1, Török 2, Blaskovics, Vörös 1, Prikler 1, Cs: Rácz G. (k), Jován (k), Fehér 2, Klemm 13, Petróczi, Rácz V. 2, Földesi B., Varga 3
Gyomaendrőd góllövői: Farkasinszky 10, Szűcs 8, Dinya 4, Németh 4, Ács 1, Mag 1, Nagy 1
Kiállítások: 18 illetve 12 perc
Büntetők: 7/5 illetve 11/10

Papp Mihály mb. vezetőedző: “Igazi csapatként sikerült megnyernünk ezt a nagyon fontos mérkőzést. Nem kezdtünk jól, de miután feljavult a védekezésünk átvettük az irányítást és 4 gólos előnnyel mehettünk szünetre. A második félidő nagy részében tudtuk tartani a 4-5 gólos vezetésünket. Az utolsó pár percben sokat hibáztunk, de egy gól így is megmaradt a végére. Gratulálok a Lányoknak!”

A következő fordulóban hazai pályán játszunk, szombaton 16.00 órakor a Mezőtúr csapatát fogadjuk a Balogh Imsiben!

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.