Szombaton a HLKC ifjúsági és felnőtt csapata is legyőzte a Gyulát!

A hétvégén a Corner-Gyulasport NKFT ellen folytatódott a bajnokság a HLKC NB II-es felnőtt és a III. osztályban szereplő ifjúsági csapata számára is.

Az első találkozó a fiatalabb korosztályé volt. Az első 10 perc még szorosabb összecsapást hozott, majd egy 11-0-s rohammal húzták fel a hétmérföldes csizmát a vásárhelyi lányok, hogy a félidő végére 26-12 álljon az eredményjelzőn.

A magabiztos előny sem csillapította a lelkesedést, Deák Tamás tanítványai folyamatosan lopták a távolságot a rövid kispaddal érkező vendégekkel szemben, végül közel félszáz gólt szerezve 48-22 nyertek.

Ifjúsági női kézilabda, III. osztály

Hódmezővásárhelyi LKC – Corner-Gyulasport NKFT 48-22 (26-12)

HLKC: Rácz G., Jován, Prikler 2, Fehér 1, Vörös 5, Földesi B. 1, Földesi L. 4, Bugnó 2, Farkas 11, Rácz V. 11, Molnár 3, Ötvös 8.
Edző: Deák Tamás

Pár órával később már a felnőtteken volt a sor. Lányaink nem számíthattak könnyű mérkőzésre, a Gyula az őszhöz képest is továbberősödött, többek között az akkor még nálunk játszó Lukács Nórával. Ráadásul a revans vágy is fűthette a vendégeket az akkor elszenvedett vereségért.

A meccs Szabó Patrícia hetesből szerzett góljával indult, de az első percek kevés gólt hoztak, 5 perc elteltével 2-1 állt az eredményjelzőn. A 10. minutumra viszont hízott a vásárhelyi előny, 5-2-re módosult az állás. A vendégek azonban nem akartak leszakadni és tartották a lépést, a 20. percre ráadásul egyetlen gól volt már csak a hátrányuk. A következő öt perc viszont jól sikerült a HLKC számára, a védelem nem hibázott, támadásban pedig zsinórban 5 gól követte egymást, a hatgólos előny pedig a szünetig kitartott. Magabiztosan és jól játszottak a lányok.

A fordulás után viszont úgy tűnt a Gyula jött ki jobban az öltözőből, három gólt ledolgoztak, visszajöttek a meccsbe. Szerencsére azonban a lányok gyorsan magukra találtak, védekezésben és támadásban is sikerült remek teljesítményt nyújtani, kézben tartani a mérkőzést.

A végen 31-26-os siker lett, egy az őszhöz képest megerősödött gyulai csapatot sikerült igazán magabiztosan legyőzni!

Női kézilabda NB II, Dél-keleti csoport

Hódmezővásárhelyi LKC – Corner-Gyulasport NKFT 31-26 (18-12)

HLKC: Rácz G., Jován, Áncsán, Csáki 4, Szabó 5, Kovács A., Török, Dankó 10, Baráth 2, Vörös, Földesi L., Bugnó 2, Kovács Sz. 8, Farkas, Rácz V., Ötvös
Edző: Dankó Ervin

Nyilatkozat: „Sokkal magabiztosabb győzelem volt ez, mint az őszi, akkor szerencsével is és nem jó játékkal nyertünk. Ez a gyulai csapat ráadásul szerintem lényegesen erősebb, mint az őszi. A lányok taktikája, szíve, ereje és kitartása példamutató volt. Ráadásul olyan meglepetéseket csináltak, a támadójátékban különösen, ami engem is meglepett és nagyon boldog vagyok most. Nagyon tetszett, amit a csapatom mutatott. Gratulálok a lányoknak!”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.