Szombaton hazai pályán játszik NB II-es bajnoki mérkőzést a HLKC felnőtt csapata. A lányok a Szeghalom elleni, korábban elmaradt mérkőzést pótolják zárt kapuk mögött.

Habár az előző hétvégi, Bácsalmás elleni elmaradt mérkőzéskor úgy tűnt, hogy az őszi szezon véget ért a HLKC NB II-es felnőtt csapata számára, a héten kiderült, hogy a Szeghalommal le tudják játszani az elhalasztott összecsapást a lányok. Ez mindenképpen jó hír, hiszen így tavasszal csak két elmaradt mérkőzést kell pótolni.

Ugyanakkor tény az is, hogy a lányok legutóbb november 21-én játszottak tétmeccset, igaz a szeghalmiak helyzete ebből a szemszögből talán még nehezebb, hiszen ők november 14-én léptek legutóbb pályára bajnoki mérkőzésen.

„Bízom benne, hogy nem zökkentünk ki, hiszen mi minden héten úgy készültünk, hogy lesz meccsünk. Ugyanazokat a ritmusokat futottuk, de nyilván a sava-borsa hiányzott, hiszen bajnokit nem tudtunk játszani. Ettől függetlenül viszont azt gondolom, hogy a lányok abszolút formában vannak. Nagyon jókat edzünk, nagyon jó a hangulat a csapatban, szerencsére a betegségeket is megúsztuk, hiszen a bajnokság kezdete óta nálunk igazolt vírusos játékos nem volt, így mindig tudtunk edzeni” – nyilatkozta Dankó Ervin vezetőedző.

A tabellára pillantva úgy tűnik, a Hódmezővásárhely lehet az összecsapás favoritja, hiszen a fiatal szeghalmi csapat hat mérkőzéséből egyet tudott megnyerni, míg a HLKC hét meccséből hatszor győztesen hagyta el a pályát.

„Ha a tudásunk 50-60%-át adjuk is ki, meg kell nyernünk ezt a meccset, remélem persze, ennél többet fogunk mutatni. Ennek ellenére egész héten komolyan készültünk ellenük, hiszen egy fiatal csapatról van szó, amely futni azért tud. Igaz ez nekünk is erősségünk. A rutin az mellettünk szól, és változatlanul azt gondolom, hogy ha komolyan vesszük a találkozót, akkor nem lehet gond. Nekünk minden pontra szükségünk van, így erre is, hiszen egyáltalán nem mondtunk le arról, hogy az Algyőt továbbra is üldözzük” – mondta el a vezetőedző.

A csapatból szinte mindenki hadra fogható lesz, kivéve Vér Viktóriát, aki még a Szarvas elleni mérkőzésen sérült meg, a térdproblémája azóta sem jött helyre, így ő nem lesz bevethető a 17 órakor kezdődő találkozón.

A Hódmezővásárhelyi LKC – Szeghalmi NKC összecsapás eredményét a HLKC Facebook oldalán tudják a szurkolók nyomon követni, 5-10 perces frissítéssel számolunk be az eredményekről. Valamint a tervek szerint hétfő este a Vásárhelyi Televízió is műsorra tűzi az összecsapásról készült felvételt.

Hajrá, HLKC!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.