Szombaton pótolhatta a Szeghalom ellen korábban elmaradt NB II-es kézilabda meccsét a HLKC felnőtt csapata. A lányok hozták a kötelezőt, kiváló egyéni teljesítményekkel és remek csapatjátékkal megnyerték a találkozót.

Török Gabó góljával indult az összecsapás, amire a vendégek hamar válaszolni tudtak, ám aztán zsinórban három vásárhelyi gól következett, innentől kezdve pedig a csapat nem engedett az előnyből, sőt csak tovább növelte azt. Akcióból és hetesekből is potyogtak a HLKC-s gólok, negyed óra után 9-6, 20 percet követően már 13-7 állt az eredményjelzőn, a játékrész végére pedig 21 találatig jutott a hazai csapat.

A játék képe pedig a fordulás után sem változott, a cserék remekül szálltak be, a csapat összhang a szezon egyik legjobbja volt. Külön öröm, hogy a kapuban élete első felnőtt mérkőzésén Jován Édua is bemutatkozhatott, aki megmutatta, hogy a jövőben bizony rá is lehet majd számítani a kapuban. Míg Bugnó Gréta első NB II-es felnőtt gólját szerezte meg.

A győzelemhez kétség nem fért, inkább a különbség volt a kérdés, a lányok végül 19 gólt tettek közé és 45-26-ra nyertek, ami ebben az arányban is igazán megérdemeltnek nevezhető.

Női kézilabda, NB II, Dél-keleti csoport

Hódmezővásárhelyi LKC – Szeghalmi NKC 45-26 (21-11)

HLKC: Rácz G., Jován, Áncsán, Kovács A. 1, Csáki 4, Szabó 1, Lukács 6, Petróczi, Török 2, Dankó 8, Baráth 3, Vörös 2, Földesi 1, Bugnó 1, Farkas 1, Kovács Sz. 15.
Edző:
Dankó Ervin

Nyilatkozat: „Habár nem sikerült minden elmaradt mérkőzésünket pótolni, azt gondolom, ezzel a győzelemmel feltettük a koronát a teljesítményünkre. Sok gólt lőttünk, szellemesen játszottunk és nagyon jó a csapatközösség, ami különösen jó érzés! Gratulálok a lányoknak!”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.