Október 10-én szezonbeli első hazai meccsére készül a Hódmezővásárhelyi LKC, a Csorvás elleni találkozón a szurkolók is részt vehetnek, ami különösen nagy várakozással tölti el a csapatot. Dankó Ervin vezetőedzővel beszélgettünk.

Ismét kéthetes szünettel volt az NB II-es kézilabda bajnokságban, a Hódmezővásárhelyi LKC legutóbb az FKSE vendégeként játszott és sajnos vereséget szenvedett az együttes. Ez a tény talán nem meglepő, hiszen minden téren az algyőiek voltak a találkozó esélyei, ugyanakkor mégis a várakozásoktól eltérően alakult az a találkozó.

„Az Algyő elleni meccset ki kellett heverni, hiszen nem az történt, amire én vagy a csapat is számítottunk. Sokkal inkább legyőzött az Algyő, mint amire készültünk, annak ellenére, hogy nem mi voltunk az esélyesek. Szerencse, hogy volt újabb két hetünk ezt rendezni és azt gondolom, hogy a lányokkal sikerült is fejben és fizikálisan is újrabootolni. Most rendezettek vagyunk, és egyre inkább várjuk a mérkőzést, hiszen hazai pályán a szezonban még nem játszottunk március óta” – fogalmaz Dankó Ervin.

A hazai pálya ráadásul azért is lehet izgalmas, mivel habár az érvényes egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett, de nézők előtt rendezzük meg a találkozót.

„Ez nagyon fontos. Amikor a klubnál szóba került maximálisan azt támogattam, természetesen a járványügyi intézkedések betartásával, hogy lehessenek nézők. Azért a kézilabda, amit mi csinálunk az a nézőknek szól. Nem magunknak játszunk csak. Ebben a lányokkal is egyetértettünk és nekünk áldás, hogy lesznek nézők. Reméljük, hogy a Blue Front is tud jönni, úgy tudom, hogy így lesz és ez plusz várakozással tölt el minket.”

A Csorvás eddig egyetlen meccset játszottak, pont az Algyőt fogadták az első körben, ahol 35-17 arányban maradtak alul. Ennek ellenére nem számíthatunk könnyű meccsre, hiszen a múltban is akadtak nehéz párharcok a két egyesület életében.

„A Csorvással kétféle meccset játszottunk. Vagy nehezet, vagy viszonylag könnyű. Az lenne jó, ha most a könnyebbik verzió valósulna meg. Viszont a Csorvás is egy jól felkészült csapat és alapvetően posztilag és játéktudásban sem szabad őket lebecsülni. Jó meccsre számítok, de hiszek abban, hogy jórészt a mi játékunkon múlik, hogy miként fog alakulni a meccs. Remélem azt, amit tavasszal nyújtottunk, azt vissza tudjuk hozni, és tudunk olyan ritmusokat menni és lerohanásokat vezetni, amivel azt gondolom, hogy nem tudja majd felvenni a versenyt a Csorvás” – zárta gondolait Dankó Ervin vezetőedző.

A találkozó szombaton 16 órakor kezdődik, azonban már 15:00 órától nyílik a kapu, a beléptetés pedig az egészségügyi óvintézkedések miatt egy picivel hosszabb lehet, így érdemes időben érkezni. Valamint A 2019/2020 évre megváltott bérletek felmutatásával a belépés ingyenes a találkozóra. További részletek a ’Szurkolói Tájékoztatóban’.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.