Hazai pályán győzelemmel indította az NB II-es szezont a HLKC felnőtt csapata. A lányok a Csorvást győzték le magabiztosan.

Habár a bajnoki szezon már közel egy hónapja elrajtolt, mégis meglehetősen sokat kellett várni a Hódmezővásárhelyi LKC első hazai mérkőzésére. A szeptember 19-i hétvégén a Békéscsabai ENKSE U22-eseivel játszhatta volna a csapat az első összecsapást, ám a csabaiak visszalépése miatt az a hétvége mérkőzés nélkül telhetett. Öröm az ürömben viszont, hogy az október 10-i mérkőzésre, ha az egészségügyi előírások szigorú betartásával, de a HLKC-szurkolók is ellátogathattak, így sokan a helyszínen nézhették végig a párharcot.

Ahogy Dankó Ervin vezetőedző is fogalmazott a mérkőzést megelőzően a Csorvással általában vagy nehéz, vagy viszonylag könnyű meccseket játszottunk korábban. Az első perceket látva, pedig bízhattunk abban, hogy most utóbbi menetre lehet számítani.

A védekezésünk mindvégig kiváló volt, a találkozó legelejétől kezdve. Jó példa erre, hogy az első csorvási gól a 7. percben született meg, addigra pedig már négy vásárhelyi játékos is bevette a vendégek kapuját.

A tempóból nem is vettek vissza a lányok, így a játékrész felénél 12-4 állt az eredményjelzőn és a fordulás is biztató, 8 gólos előnynél érkezett el.

A helyzet a fordulás után sem változott, sikerült tartani az előnyt, hol 10, hol 7 volt közte, de a pontok hazai pályán tartása egy percig sem forgott veszélyben, megérdemelten nyerték meg a lányok szezonbeli első hazai meccsüket.

Folytatás október 17-én a Kecskeméti NKSE U22-es csapata ellen.

Női kézilabda NB II, Dél-keleti csoport

Hódmezővásárhelyi LKC – Csorvási SK 37-28 (22-14)

HLKC: Rácz G., Áncsán, Kovács A. 1, Csáki 4, Szabó 9, Lukács 2, Vér, Török 5, Dankó 6, Baráth 1, Vörös 1, Földesi, Bugnó, Kovács Sz. 8, Farkas, Petróczi
Edző: Dankó ERvin

Nyilatkozat: „Úgy érzem megtaláltuk tavaszi formánkat. Kiválóan védekeztünk. Sokat dolgoztak a lányok ezért. Csapatként győztünk. Menni kell tovább.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.