Két éve ostromolja a Hódmezővásárhelyi LKC a gyulai várat és habár nüanszokon múlott sokszor a győzelem, ez 2018-ban és 2019-ben sem jött össze. Idén azonban megtört a jég!

2018. november 17. – Hét zsinórban megnyert mérkőzést követően a Hódmezővásárhelyi LKC a Gyula vendégeként lépett pályára az NB II-es női kézilabda bajnokságban. A csapatok szoros csatát játszottak, de a végjátékot a hazaiak bírták jobban, a Gyula tudta megnyerni a találkozót.
Tavasszal hazai pályán sikerült visszavágnunk, igazán magabiztos győzelmet szerezve.

2019. szeptember 21. – A Kézilabda Szeged SE legyőzése után, a bajnokság második körében érkezik Gyulára a HLKC. Újabb szoros mérkőzés és újabb hazai győzelem, ismét a végjátékban dőlt el a két pont sorsa, a hazaiak tudtak nyerni.
A csonkaszezonban a tavaszi visszavágón, a Balogh Imsi Sportcsarnokban szintén nyert a csapatunk. A „vár” azonban ebben a szezonban is érintetlen maradt.

2020. szeptember 12. – A Gyula – Hódmezővásárhely kézfogó ez alkalommal még korábbra került, a csapatok már a nyitó fordulóban egymásnak feszülhettek. A HLKC-s lányok gőzerővel készültek a csörtére, nem kis izgalommal, Gyulára eddig nem nyerni jártunk, azonban eltökélt cél volt, hogy idén ez megváltozik.

Vásárhelyi góllal kezdődött a találkozó, de a gyulaiak nem adták könnyen magukat, bő 10 perc után 5-5 állt az eredményjelzőn. Ezt követően két góllal sikerült meglépnünk, de az előny rövidéletűnek bizonyult, visszakapaszkodtak a hazaiak, akik aztán 10-13-ról is visszajöttek, a félidőben 14-14 volt az állás.

A második felvonás és vásárhelyi góllal indult, a forgatókönyv pedig hasonlónak tűnt, amint néhány gólra elléptünk felzárkóztak a hazaiak. Nem hiába fogalmazott úgy Dankó Ervin vezetőedzőnk sem a meccset követően, hogy legalább hatszor kellett megvernünk a Gyulát egyetlen mérkőzésen.

Közeledett a Gyula – Vásárhely mérkőzések igazi mumusa, a végjáték, ám ez alkalommal a vásárhelyi szív és lélek nem vett tudomást a mumusról, a lányok eltökélték, hogy győzni fognak és ez alkalommal az övék lesz a végjáték. A végső dudaszónál 29-31 állt az eredményjelzőn. NYERTÜNK! Két nagyon komoly ostrom után, a harmadik párharc során sikerült bevenni a gyulai várat – azt az erődítményt, ahová egészen biztos, hogy idén sem nyerni járnak majd az ellenfelek!

NB II, Dél-keleti csoport, 1. forduló

CORNER-Gyulasport NKFT – Hódmezővásárhelyi LKC 29-31 (14-14)

HLKC: Baloghné Tóth, Áncsán, Csáki 5, Szabó 1, Lukács 2, Vér 8, Török 3, Dankó 4, Baráth, Kovács Sz. 8, Földesi, Vörös, Bugnó, Petróczi, Rácz
Edző: Dankó Ervin

Nyilatkozat: „Gratulálok a lányoknak, azért mert végre a szívük rendben volt a végjátékban. Nagyon nehéz meccs volt. A Gyula sokkal masszívabb csapat, mint vártam. Külön örülök Vér Viki bemutatkozásának.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.