Győzelemmel indította NB II-es felnőtt csapatunk a szezon második felét a Kézilabda Szeged SE vendégeként. Megfiatalodott csapatunk a nagykönyvekben írtak szerint vette az akadályt.

Az elmúlt hetek lázas készülődéssel és munkával teltek a HLKC háza táján, felnőtt csapatunk edzett, edzőmérkőzéseket játszott és hangolt a tavaszi szezonra. Arra a tavaszra, amely nem ígérkezik könnyűnek, hiszen keretünk jelentősen átalakult, ugyanakkor még inkább vásárhelyi lett és még inkább csapattá érett. Ez utóbbit már a felkészülés során is éreztük, a KSZSE elleni meccs pedig mindezt csak megerősítette.

Energialöketként hatott ránk az is, hogy a Blue Front 1993 Hódmezővásárhely is elkísérte a lányokat a találkozóra, az ő biztatásuk hatalmas erőt kölcsönzött a csapatnak. Mindez az eredményen is megmutatkozott, hiszen folyamatosan loptuk a távolságokat a hazaiakkal szemben. A védekezésünk remekül teljesített, ami hatással volt a támadójátékra is. Az első félidő végén tíz góllal lőttünk többet és ezt a különbségét a végéig sikerült megőrizni, sőt még növelni is eggyel!

Szép volt csajok!

Kézilabda Szeged SE – Hódmezővásárhelyi LKC 26-37 (10-20)
Női kézilabda NB II, Dél-keleti csoport, 12. forduló

HLKC: Áncsán, Kovács A., Csáki 8, Szabó 8, Lukács 5, Török 5, Dankó 3, Baráth, Vörös, Földesi 1, Kis P., Kis V., Kovács Sz. 7, Rácz, Bugnó, Szöllősi
Vezetőedző: Dankó Ervin

Dankó Ervin: „A szurkolóink biztatását nagyon pozitívan fogadták a lányok. A védekezésünk kiválóan működött, lerohanásaink pedig könnyű gólokat eredményeztek. Nagyon büszke vagyok a lányokra. Rengeteg munkánk van ebben a mai mérkőzésben. Hiszünk abban, hogy ha dolgozunk, akkor nem marad el a siker! Kellően agresszívek voltunk és örömmel, boldogan játszottak a lányok. Remek a csapatközösség!”

Február 15-én, szombaton pedig hazai pályán is megmutatjuk magunkat. Jó eséllyel egy igazán nehéz csörtére számíthatunk a Gyula ellen.

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.