Izgalmas, egyben kicsit zaklatott és hektikus időszakon van túl a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabcda Club NB II-es felnőtt csapata. A lokálpatriotizmus sokat erősödött, tavasszal pedig még több vásárhelyi fiatal kaphat szerepet a pályán – bizakodóak vagyunk a jövőt illetően!

Ahogy arról korábban is beszámoltunk négy játékos távozott a HLKC NB II-es felnőtt gárdájától, a helyükre pedig többek között vásárhelyi ifisták is érkeztek, akik közül néhányan már a felnőttek között is bontogatni kezdték a szárnyaikat az őszi meccseken, tavasszal viszont még komolyabb szerepet kaphatnak az együttesben.

„Az előző félévben a stratégiánk a gyors játék volt, ezen a téren pedig nincs változás. Ez amúgy is a fiatalokra támaszkodik, ezen nem változtatott az sem, hogy négyen távoztak” – nyilatkozta Dankó Ervin a Rádió 7 Közös Nevező című műsorában. – „A védekezést viszont rendezni kellett, hiszen tömegben sokat változott a csapat, a fiatalok, akik felkerültek nem rendelkeznek olyan kondíciókkal, mint a távozók. Sokkal agresszívebbek leszünk ezen a téren, inkább a labdaszerzésre tevődhet át a játék. Az elmúlt hetekben nagyon jó munka folyt a csapatnál, a fiatalok nagyon vevők a dolgokra és sokat számít az is, hogy vásárhelyi kötődésűek, hiszen könnyebben állnak rendelkezésre és sokkal összetartóbbak, a csapat kohéziója is sokkal erősebb, mint volt.”

A védekezésben eltervezett új stratégia pedig valóban jövedelmező lehet, hiszen hasonlót elvétve játszanak az NB II-es ellenfelek, talán még az NB I/B-ben is kevesen. Ennek elsajátítása kapta a főszerepet az elmúlt hetekben és ennek csiszolására lesz szükség az elkövetkezendő időszakban is.

„Kiesési gondjaink egészen biztosan nem lesznek. A tavaszi szezonra viszont konkrét célkitűzések nem lettek állítva. Most a jövő évi csapat gerincét kell megtalálni. A kialakult hangulatot és a játékot látva én titokban optimista vagyok. Szép lenne, ha ez a fiatal csapat már most tavasszal jól tudna szerepelni” – tette hozzá Áncsán István, a HLKC ügyvezetője.

Szombaton pedig jöhet az első éles erőpróba, a Kézilabda Szeged SE ellen. Vérmes elvárások nincsenek, ugyanakkor okozhatunk meglepetést és természetesen az átalakult kerettel is a győzelem megszerzése a cél, immár egy még inkább vásárhelyinek nevezhető csapattal!

„A lokálpatriotizmus sokat számít. A saját város színeiért küzdve mindig többet tud kihozni magából egy játékos. Ráadásul a csapat tagjai a mindennapi életben is könnyebben tudnak találkozni, közös programokat szervezni. Úgy gondolom, hogy megtiszteltetés a HLKC felnőtt csapatában játszani, a vásárhelyi kézilabda komoly múltra tekint vissza. Habár a játékosok fiatalok, emlékeznek erre. Mindemellett igény is van a kézilabdára, hiszen a nézőszámunk is növekedett az elmúlt időszakban. Érezhető, hogy vissza lehet csempészni a kézilabdát Hódmezővásárhelyre. Csak olyan játékot kell mutatni, ami a nézőknek is tetszik. Azt ígérhetem, hogy mi tavasszal is mindig küzdeni fogunk és megadás nélkül állunk ki az ellenfelekkel szemben” – zárta gondolatait Dankó Ervin.

Február 8-án, szombaton 16 órától a Kézilabda Szeged SE vendégeként indítjuk a szezon második felét, az első hazai meccsünk pedig február 15-én lesz a Gyula ellen.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.