Sikerült a pontszerzés a Mezőtúr ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban. Habár a játék nem minden elemében sikerült tökéletesen az összecsapás, a győzelmünkhöz egy percig sem fért kétség.

Hozták a lányok a kötelezőt a Mezőtúr ellen szombaton az NB II-es bajnokság őszi felének utolsó hazai meccsén. Nem kezdtük rosszul a találkozót, ugyanakkor a védekezésben akadtak kivetnivalók. A pajzson lévő rést pedig igyekeztek kihasználni a vendégek, így nem is sikerült igazán lelépni őket. Sejtettük, hogy habár a mezőtúri kispad rövid, az ellenfél első sora harcos, ez pedig meg is mutatkozott. Tartották a lépést, nem igazán szakadtak le, sőt Áncsán Fanni hetes védéseire is szükség volt, hogy ne legyen forró a talaj. Kapusunk az első felvonásban három hétméterest is megfogott! 18-14-nél jöhetett a fordulás.

A második játékrészben is igyekezett tartani magát a Mezőtúr, azonban úgy tűnt a mieink jobban bírják a tempót, amiben természetesen annak is nagy szerepe volt, hogy hosszabb volt a padunk. Ismét lehetőséget kaptak a fiatalok, akiken habár érezhető volt az izgatottság, ismét szokhatták egy kicsit a felnőtt küzdelmet, fontos tapasztalatokat szerezve.

Előnyünk ha nem is gyorsan, de hízni kezdett és végül nem okoztunk csalódást végig lelkes közönségünknek! Itthon tartottuk a pontokat és győzelemmel búcsúztunk az idei évre a Balogh Imsi Sportcsarnoktól. A szezonnak azonban még nincs vége! Egy bácsalmási túra még vár a lányokra december 7-én!

Hódmezővásárhelyi LKC – Mezőtúri AFC-Syngenta 34-26 (18-14)
Női kézilabda, NB II, Dél-keleti csoport, 10. forduló

HLKC: Ádász, Áncsán, Kovács A. 2, Szabó 2, Lukács 1, Nagy 6, Török 7, Dankó 1, Papp 1, Baráth 1, Vörös 4, Petróczi, Földesi, Mike 6, Kovács Sz. 3, Bugno
Edző: Dankó Ervin

Nyilatkozat: „Támadásban jól játszottunk. Védekezésünk nem volt elég zárt. De könnyű győzelemet arattunk így is. Szerencsére mindenki lehetőséget kaphatott. Ez jót tett a lelkünknek.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.