Az NBII Dél-Keleti csoport 18. fordulójában tovább folytatódott csapatunk számára az erőltetett menet. A sors szeszélye folytán az elmúlt 2 hétben játszottunk a bajnoki tabellát vezető Gyula és a második helyezett Makó ellen, most pedig a közvetlen dobogó közelben álló Szarvasi NKK vendégeként léptünk pályára. Nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, azonban pontszerzés reményében utaztunk Békés megyei riválisunkhoz. Egy esetleges győzelemmel tovább tapadhattunk volna az előttünk hatodik helyen álló Lajosmizse NKK csapatára, így volt motiváció a lányok számára. Ezúttal sem tudtunk teljes csapattal kiállni a mérkőzésre, ezúttal a makóiak ellen vállsérülést szenvedett Németh Zsófia hiányzott a keretből.
P1260221A mérkőzés jól indult számunkra, huszáros öt perc alatt elléptünk 3 góllal a hazaiaktól, akiket szemmel láthatóan meglepett csapatunk jó kezdése és kemény védekezése. Ezt követően felváltva estek a gólok, de a 2-3 gólos előnyt egészen a félidő hajrájáig sikerült megőriznünk. 5 perc gólcsend következett, mindkét csapat kapkodó, rengeteg hibával tarkított játékot produkált. Jó kezdésünk és vezetésünk tudatában talány, hogy miért ragadt ránk a hazaiak bizonytalansága és kapkodása, de mintegy 10 percig képtelenek voltunk a kapuba találni, sőt épkézláb támadást vezetni. Ennek a tízperces hullámvölgynek köszönhetően a hazaiak megfordították az eredményt és kétgólos előnyt szereztek a pihenőre. A második félidőben Gaál már támadásban is pályára lépett, ami szemmel láthatóan jót tett csapatunknak, képtelenek voltak Őt tartani a hazaiak, azonban egyedül kevés volt a védekezését keményebbre szorító hazaiak ellen. Fel-fel csillant ugyan a fordítás reménye, de a rengeteg kihagyott helyzet miatt nem tudtunk igazán közel kerülni. Sorra maradtak ki a jobbnál-jobb helyzetek, szélsőink három meccsre elegendő lehetőséget hibáztak el, átlövőink pedig az egész második félidőben gól-képtelennek bizonyultak. Az eddigi tavaszi fordulók után a játékunk és az eredmény is csalódást okozott, az itt hagyott pont (-ok) nagyon fog (-nak) hiányozni a végelszámolásnál.

Szarvasi NKK – Hódmezővásárhelyi LKC 25-20 (12-10) – 100 néző
Szarvas: Labát, Ábrahám, Molnár 3, Kondacs 1, Szuhaj 4, Fulajtár, Janis 1, Szabó 11, Hajdu,  Kovács 3, Farkas, Kasik, Zelei 2, Horváth
HLKC: Tóth – Domján 1, Kiss 2, Török 2, Tószegi 3, Sajtos 1, Miklós Cs: Balogh (k), Molnár (k), Gaál 5, Hegyi 6, Krumesz, Szabó, Blaskovics G.

Sipter Lajosné edző: “Ezen a meccsen nem a szarvasi csapat volt az igazi ellenfelünk, sajnos önmagunkat nem tudtuk legyőzni. Ennyi gólhelyzetet büntetlenül kihagyni ezen a szinten már nem lehet!”

Junior mérkőzés:
Szarvasi NKK – Hódmezővásárhelyi LKC 32-24 (16-11)
Szarvas: Keller, Bozsó, Jani, Palkó, Agbaria 1, Galat 1, Krizsán B. 1, Győri 3, Zubor 2, Bagi 1, Zvara, Krizsán R., Horváth 4, Kovács 14, Molnár 5
HLKC: Molnár – Bálint 3, Szabó 6, Földesi 1, Fürcht 3, Krumesz 3, Becsei Cs: Áncsán (k), Kandó, Blaskovics I. 2, Varga-Tóth 2, Sajtos, Klemm 2, Török 2
A mérkőzéseken készült fotók megtekinthetőek itt!
A következő fordulóban sem dőlhetünk hátra a karosszékbe, hiszen a dobogó harmadik helyén álló Kisteleki KK csapatát fogadjuk hazai pályán.
2013. április 27. szombat, Hódtói Sportcsarnok
15.00 Hódmezővásárhelyi LKC – Kisteleki KK junior mérkőzés
17.00 Hódmezővásárhelyi LKC – Kisteleki KK felnőtt mérkőzés
  1. Hajrá Vásárhely!

    Úgy látom, hogy tisztességesen helyt állnak a lányok NBII-es újoncként, küzdenek, hajtanak, ami nagyon pozitíva a jövőre nézve. Az út hosszú, fáradságos, de az eredmény mindenképpen meglesz!!!!
    Kellene még néhány gólerős játékost igazolni, hogy legyen nagyobb variációs lehetőség a meccseken! Fontos, hogy saját nevelésű játékosok is legyenek, de az utánpótlás eredmények alapján ez is biztató!
    Kapus poszton viszont úgy látom nem ártana újítani. Néhány megyei mérkőzést is volt szerencsém megtekinteni, ahol a szentesi csapat fiatal kapusa valami fenomenális teljesítményt nyújtott. Érdemes lenne megkeresni!

    Sok kitartást kívánok a csapatnak és a vezetőségnek is, hogy újra feltudják fejleszteni a vásárhelyi kézilabdát!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.