Hódmezővásárhelyi LKC – Bácsalmási PVSE 32-19 (14-8)
NBII női felnőtt bajnokság
Balogh Imsi Sportaréna (zárt kapuk mögött)
Jv: Móczár T., Rácz I.
HLKC: Áncsán – Ötvös 5, Bugnó 3, Török 3, Petróczi 2, Vörös 6, Kovács, Cs: Jován (k), Rácz G. (k), Klemm 5, Földesi L. 6, Rácz V. 2
Bácsalmás góllövői: Rothpflug 9, Csordás 5, Wettstein 2, Csomor 1, Madarász 1, Nagy 1
Kiállítások: 6 illetve 6 perc
Büntetők: 3/2 illetve 6/6

Szombaton a Bácsalmás elleni halasztott mérkőzésen léptünk pályára a Balogh Imsiben az NBII-es bajnokságban. A meccset nem túl jó előjelekkel vártuk, hiszen az egy hete győztes csapatból adminisztratív okok miatt több meghatározó játékosra sem számíthattunk (az MKSZ szabályzata szerint ugyanis halasztott mérkőzésen kizárólag azon játékosok léphetnek pályára, akik az eredeti időpontban rendelkeztek NBII felnőtt játékengedéllyel). Ennek tükrében mindössze 12 játékos (köztük 3 kapus) állt edzőink rendelkezésére.
Szerencsére ez nem hatott bénítóan a pályára lépőkre, sőt kettőzött akarattal és erővel játszottak a lányok. Az első 5-6 percben felváltva születtek a gólok, aztán elsősorban két szélsőnk, Vörös és Ötvös góljaival fokozatosan sikerült ellépnünk ellenfelüktől, akik Csordás és a góllövő-listán előkelő helyen álló Rothpflug találataival próbálták tartani a lépést fiataljainkkal. A félidő derekára megnyugtató előnybe kerültünk (17.perc 10-5), ami az ezúttal is hatékonyan működő védekezésünknek és mögötte a jó kapusteljesítménynek volt köszönhető. A padról beszálló Földesi Luca három zsinórban lőtt góljával tovább növeltük előnyünket, így a félidőre 6 góllal mehettünk (14-8).
A játék képe a második játékrészben sem változott, fiataljaink keményen védekeztek és futottak, amikor lehetett. Cseréink jól szálltak be, így nem tört meg a lendületünk. Földesi, Klemm és Ötvös újabb góljaival a 45. percre 10 gólosra hízott a különbség, amire a vendégek időkéréssel sem tudtak megfelelően reagálni. A végjátékban ugyan kicsit zárkóztak, de az utolsó 5 perc újra a miénk volt. A végeredmény minden várakozásunkat felülmúlta, 13 gólos győzelmünkben mindenki aktív szerepet vállalt.
Győzelmünkkel továbbra is a tabella második helyén állunk, azonban annak megtartásában váratlan riválist kaptunk. A Gyomaendrőd ugyanis két elmaradt, majd később pótolt mérkőzésének 2-2 pontját utólag 10-0 gólkülönbséggel  a “zöld asztal mellett” megkapta ellenfelei jogosulatlan játékos-szerepeltetése miatt.

Papp Mihály mb. vezetőedző: “Nem túl jó előjelekkel vártuk a hétvégi meccset, hiszen több játékosunk sem játszhatott a múlt heti keretből. A szűk létszám ellenére támadásban és védekezésben is nagyon jól kézilabdáztunk. Büszke vagyok a Lányokra, hogy ilyen teljesítménnyel tudták végigjátszani a meccset!”

Jövő héten újabb mérkőzés következik, ezúttal idegenben, a Szeghalom vendégeként lépünk pályára április 24.-én.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.