Az idei év első fordulóját rendezték az U12-es gyermekbajnokságban Orosházán. A HLKC-s lányok két békéscsabai csapattal méretették meg magukat.

Szűk kerettel, csupán 8 játékossal utaztunk Orosházára az előző hétvégén az U12 gyermekbajnokság újabb fordulójában. A sorsolás úgy hozta, hogy két békéscsabai együttesel mérkőzhettünk. A DKSE elleni összecsapást igazán magabiztos vásárhelyi győzelmet hozott, végül több mint dupla annyi gólt szereztek a mieink.

Az ENKSE elleni csörte már nehezebb volt, az első félidőben még sikerült megszorongatni az ellenfelet, a fordulás után viszont mind inkább az ő akaratuk érvényesült, kicsit elfáradtunk, és meg is nyerték a találkozót.

Gyermekbajnokság LU12 III. csoport

Békéscsaba DKSE – Hódmezővásárhelyi LKC 15-34 (7-21)

HLKC: Tárkány-Szűcs, Bagaméri-Varga, Becsek, Mészáros, Kenéz, Dobsa, Konyecsni, Szabü
Edző: Beslin Anikó

Hódmezővásárhelyi LKC – Békéscsabai ENKSE 19-27 (12-14)

HLKC: Tárkány-Szűcs, Bagaméri-Varga, Becsek, Mészáros, Kenéz, Dobsa, Konyecsni, Szabü
Edző: Beslin Anikó

Nyilatkozat: „Vasárnap az év első, és remélhetőleg nem az utolsó, U12-es fordulónkra utaztunk Orosházára. Első mérkőzésünk könnyűnek ígérkezett a Békéscsaba DKSE ellen. Ez így is volt, a lányok szép megoldásokkal, leginkább gyors könnyű gólokkal nyerték meg a mérkőzést. A következő összecsapásunk a másik csabai csapat , az ENKSE ellen már tudtuk, hogy nehéz lesz. Erős, stabil csapat, minden poszton kiegyensúlyozottan jó képességűek. Ennek ellenére az első félidőt végig vezetve játszottunk. Rengeteg hetest értünk el, de az egy egy elleni küzdelmekben is sokszor eredményesek voltunk.Sajnos az első félidő végére kezdtünk elfáradni, és a második félidőre stabilan átvette a Csaba a vezetést. Megéreztük a cserék hiányát, innentől kezdve ugyan nagyot küzdöttek a lányok, kettős emberhátrányból többször is gólt értünk el, de sajnos vereséget szenvedtünk. Nagyon nagy akarattal hajtottak a lányok, ezekből a meccsekből tudunk igazán sokat tanulni. Gratulálok mindenkinek!”

Fotó: archív

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.