Szombaton a Kézilabda Szeged SE vendégeként folytatta az NB II-es bajnokságot a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club felnőtt csapata. A keretben akadtak hiányzók, így talán az esélyesség terhe nem a HLKC vállát nyomta, ám a vásárhelyi szív ismét megmutatta magát és fontos két pontot gyűjtöttek be a lányok.

Az elmúlt időszak meglehetősen zaklatottra sikerült ország szerte, amit talán nem is kell ragozni. Újabb szigorításokat vezettek be és úgy tűnt, hogy a lányok időlegesen ismét búcsút kell intsenek egymásnak, véget érnek a közös edzések és a bajnokságot is felfüggesztik. A néhány napos bizonytalanság után azonban világossá vált, hogy a kormányrendelet a versenysport folytatására az alacsonyabb osztályokban is lehetőséget biztosít, így ha nem is teljes létszámmal, de örömmel térhettek vissza a lányok az edzésekhez és készülhettek a szombati, nagyon fontos csörtére.

A Kézilabda Szeged SE ugyanis az idei szezonban sokkal jobb teljesítményt nyújt, mint egy évvel ezelőtt. Jó példa erre az, hogy legyőzték a Gyulát, valamint az FKSE együttesével is szoros mérkőzést játszottak, kis híján őket is meglepték.

A szombati összecsapás is az ő góljaikkal indult, 3-0-ra húztak el, így a találkozó első felében kicsit az eredmény után is futnunk kellett – valamint az sem könnyítette meg a dolgunk, hogy a védelmünk fontos tagja, Baráth Kitti hamar kapott kétszer 2 percet, ami egy kicsit meg is fogta a csapatot. 20 perc után azonban sikerült felzárkózni és fordítani is, az első játékrész végére pedig egy góllal vezettünk. A fordulás után is sikerült megőrizni az előnyt, igazán nem tudtuk lelépni az ellenfelet, de a néhány gólos fórunk végig megvolt. A védelem ez alkalommal nem működött 100%-osan, viszont a kapusteljesítmény a helyén volt, Rácz Gabriella különösen fontos gólokat mutatott be, Dankó Lea és Török Gabriella pedig a gólokat szórták.

A végeredmény pedig a nehéz hét tökéletes zárása volt – a lányok szíve mindvégig a helyén volt, ez pedig mint oly sokszor, most is két pontot ért.

Női kézilabda NB II, Dél-keleti csoport, 8. forduló

K. Szeged SE – Hódmezővásárhelyi LKC 36-41 (17-18)
HLKC: Rácz G., Áncsán, Kovács A., Csáki 6, Szabó 2, Lukács 3, Vér, Török 11, Dankó 11, Baráth 3, Vörös, Földesi L., Farkas, Kovács Sz. 5, Rácz V.
Edző: Dankó Ervin

Nyilatkozat: „Gratulálok a lányoknak! Zaklatott volt az elmúlt hét és a védekezésben szerintem most voltak is problémáink, nem is emlékszem, hogy az Algyő kivételével kaptunk volna 36 gólt, ezen a téren volt hiányérzetem. Amit viszont kértem a lányoktól, hogy a szívük jöjjön ki a pályára, az megvolt! A csapat nagyon sokat tett a győzelemért és sikerült is nyerni, büszke vagyok rájuk. Összességében elégedett vagyok, a Gyula itt hagyott két pontot, mi viszont elvittük a két pontot, ami a végjátékban nagy jelentőséggel bírhat.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.