A hétvégén a Balogh Imsi Sportcsarnokban rendezték az U15-ös leány gyermekbajnokság újabb fordulóját. A HLKC csapata két izgalmas meccset játszott.

A PC Trade SZNKE elleni összecsapással indult a vasárnapi játéknap, ahol a csapatok ez alkalommal igazán kiélezett és szoros csatát játszottak. A lányok kiváló teljesítményt nyújtottak és nüanszokon múlott a pontszerzés ezen a találkozón, végül 19-17-re a szegediek tudtak nyerni.

A Békéscsaba fiataljai elleni mérkőzés is hasonlóan szoros csatát hozott, a félidőben a lányok ugyan hátrányban voltak – igaz rögvest az első meccs után már ismét pályán volt. A fordulás után azonban nagyot küzdve és harcos játékkal a végén a saját javukra fordították a találkozó állását és 3 góllal megnyerték az összecsapást.

A következő bajnoki fordulót november 21-én, Szegeden rendezik.

Eredmények:

Gyermekbajnokság LU15 I. osztály, Keleti csoport

Hódmezővásárhelyi LKC – PC Trade Szeged NKE 17-19

HLKC: Bakos 1, Bereczki 3, Fürdök 4, Gamsz, Hódi, Kovács 2, Körtvélyessy L., Magyar, Mérai, Nagygyörgy 2, Nyilas, Körtvélyessy K. 1, Varga D., Varga N. 4.
Edző: Papp Mihály

Békéscsabai ENKSE – Hódmezővásárhelyi LKC 22-25 (13-9)

HLKC: Bakos, Bereczki 1, Fürdök 5, Gamsz, Hódi 1, Kovács, Körtvélyessy L 2, Magyar, Mérai 1, Nagygyörgy 1, Nyilas, Körtvélyessy K., Varga D. 2, Varga N. 12.
Edző: Papp Mihály

Nyilatkozat: „Nem túl jó előjelekkel várhattuk ezt a fordulót, hiszen nagyon sok sérültünk, betegünk csak utolsó pillanatban tudott újra csatlakozni a csapathoz. Ennek ellenére a mutatott teljesítmény mindkét mérkőzésen felülmúlta a várakozásokat. A csoportesélyes Szeged ellen kezdtünk az első mérkőzésen. A meccs egészében remekül védekeztünk, szinte mindent betartottak lányok, amit az elején megbeszéltünk. Támadásban a végére elfogytunk, hibáinkat rendre kihasználta a Szeged és megfordította mérkőzést. A vereség ellenére büszke vagyok a lányokra, hiszen a meccseit idáig könnyedén nyerő Tisza-partiakat sikerült nagy csatára kényszeríteni. A második találkozót pihenő nélkül játszottuk a Békéscsabával. Az első félidei teljesítményen ez meg is látszott. Köszönhetően a remek támadójátéknak a második félidőben megfordítottuk és sikerült megnyerni a meccset.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.