A Magyar Kézilabda Szövetség befejezettnek nyilvánította a 2019/20-as versenyszezont, amely döntés a koronavírus helyzet miatt sajnos valóban ott lógott a levegőben. A kiírásokban így bajnokok és kiesők sem lesznek, de természetesen a korosztályos-bajnokságok sem folytatódnak. Áncsán Istvánt, a HLKC ügyvezetőjét kérdeztük a kialakult helyzetről.

„Tökéletesen megértjük a helyzetet és el is fogadjuk a Magyar Kézilabda Szövetség döntését, nem vitatjuk azt. Ugyanakkor egy picit fájó, főként a felnőtt csapatunknál, hiszen két nagyon fontos rangadóval akár a bajnoki cím is megszerezhető lett volna. Különösen fájó az Algyő elleni mérkőzés elmaradása, hiszen az azt megelőző napon függesztették fel a bajnoki küzdelmeket. Így aztán van bennünk egy kíváncsisággal vegyes rossz érzés, hogy ez a megfiatalított, nagyon szimpatikus és nagyon jól dolgozó csapat mire lehetett volna képes. Én szentül meg vagyok róla győződve, hogy versenyben lehetettünk volna a bajnoki címért. Az utánpótlás csapatok esetében azért a döntés, sportszakmailag talán kevésbé hangsúlyos. A MKSZ hosszú távú sport szakmai stratégiája sokkal inkább a nevelésről, mintsem a versenyeztetésről szól. Ugyanakkor a korosztályos csapatainknál elég nagy feladat a motiváció megtartása, hiszen már azt sem tudjuk fenntartani, hogy májusban újra indul a versenyszezon. Bízom benne, hogy jelentős veszteség nélkül tudjuk majd augusztusban elkezdeni a munkát” – mondta el Áncsán István, a HLKC ügyvezetője.

Habár a versenyszezon véget ért, szerencsére a munka végére még így sem kerül pont az egyesületnél. A sportolók részéről igény mutatkozik az edzések folytatására és edzőink is kérdés nélkül a folytatás mellett döntöttek.

„Minden csapat életében, a legkisebbektől, egészen az NB II-es csapatig a közösségek az online térben együtt maradnak. Edzőkollégák szerencsére egyöntetűen kiálltak amellett, hogy a munka nem ért véget. Gyakorlatilag egyéni edzésterv alapján készül továbbra is az összes korosztályos és felnőtt csapatunk is. Az hatalmas nagy felelőtlenség lenne, ha a kialakult helyzethez képest elengednénk a gyerekek, játékosok kezét. Hozzáteszem, hogy óriási az igény és az aktivitás a gyerekek részéről, valamint a felnőtt csapat tagjainak részéről is az online edzéseken való részvételre. Szinte a normál edzéslátogatottsággal megegyező létszámban vannak jelen az online térben a sportolóink és végzik az edzésmunkát. Én abban reménykedem, hogy ezt az aktivitást, motivációt sikerül megőriznünk május végéig, június elejéig. A nyár aztán mindenkinek a pihenésről szól majd és bízunk benne, hogy július, augusztus hónapra a járványhelyzet lehetővé teszi, hogy újra az eredeti kerékvágásba tudjuk folytatni a munkát” – zárta gondolatait Áncsán István.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.