Nehéz és kézilabdát nélkülöző hónapokon vagyunk túl. A munka persze a koronavírus idején sem állt meg NB II-es csapatunk háza táján, május közepéig edzésben maradtak a lányok, akik most nyári pihenőjüket töltik. Az online edzés viszont hamarosan megkezdődik, július 27-én pedig a közös munka is elindulhat – Dankó Ervin vezetőedzővel beszélgettünk.

 „Nagy változások szerencsére nincsenek. Távozó játékosunk nem igazán van, egyedül Klemm Kata az, aki tanulmányai miatt most felfüggeszti a játékot, de rajta kívül nincs távozó. Azt gondolom, hogy ez már önmagában is erősítés, hiszen az a játékrendszer, amit mi elkezdtünk, akár támadásban, akár védekezésben, az elég sikeresnek mutatkozott tavasszal. Ezt nem kell újratanulni, hanem inkább tudjuk továbbfejleszteni. Ennek fényében viszont szeretnénk igazolni néhány játékost. Örömhír, hogy Dorozsmáról sikerült Vér Viktóriát leigazolnunk, aki számunkra mindenképpen erősítés, hiszen fiatalkora ellenére – 1999-es születésű – mégis egészen rutinos játékosnak mondható, hiszen akár az NB I-ben és NB I/B-ben is játszott, ő komoly erősítés lehet” – nyilatkozta a HLCK NB II-es csapatának vezetőedzője.

A tervek szerint nem Vér Viktória lesz az egyetlen új játékos. Szintén Dorozsmáról érkezik, mondhatni hazatér Balog Dóra, aki balkezes játékosként fontos szerepet kaphat a csapatban. Valamint a további igazolások ügyében még zajlanak az egyeztetések. A közös munka megkezdésének időpontja, azonban már biztos.

„A bajnokságra történő felkészülésünk online kezdődik, majd július 27-én kezdjük meg Vásárhelyen a közös munkát. A megszokotthoz képest picit korábban, de ez is annak köszönhető, hogy a labdás edzések március közepén félbeszakadtak és azt hiszem, hogy ezen a nyáron sokkal többet kell dolgoznunk a labdával, mint alapvetően szoktunk. Erre szükség van, hogy olyan formába kerülhessünk, hogy megvalósítsuk a céljainkat.”

A célokról beszélni talán még kicsit korai. A bajnokság szeptember 13-án kezdődhet, ám a nevezések még nem zárultak le és vannak kérdések a Dél-keleti csoport résztvevőit illetően. Ennek ellenére nem titok, hogy komoly és fényes reményekkel vághat neki a HLKC a szezonnak.

„Alapvetően az 1-3. helyet szoktuk kitűzni a csapat elé, de elmondható, hogy most már nagyon várjuk azt a legfényesebb érmet. Azt gondolom, hogy a csapat bármennyire is fiatal, azért mi NB II-es szinten nagyon sokat edzünk. Ennek a következménye az, hogy a pályán a játékképe, a minőség, az állóképesség terén az NB II-es csapatokat meg tudjuk előzni. Az egy kérdés, hogy a fiatal kor miként tudja ezt megtölteni rutinnal és a kritikus helyzetekben, hogy tud viselkedni. Az biztos, hogy a tavasz jó tapasztalat volt. A téli változások után igaz i erővel telt meg a csapat. Lett egy nagyon jó csapatkapitányunk, hiszen Szabó Patríciával óriásiz húztunk, egy nagyon jó közösségünk van, rendkívül egységes a csapat, a lányok között nincsenek viták, ami a tapasztalataim szerint azért ritka. Bármennyire fiatalok vagyunk, azt gondolom, hogy képesek vagyunk arra, hogy megvalósítsuk a klub legszebb álmait” – mondta Dankó Ervin.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.