Izgalmas, meccsekkel tarkított félszezonon vannak túl a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club U11-es és U12-es csapatai. Beslin Anikó tanítványai remekül helytálltak a bajnokságban, több győztes meccs fűződik a nevükhöz, de ami még fontosabb, hogy rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban a csapat.

Egyik korosztálynál sem volt hiány nagy csatákból, jól sikerült meccsekből, győztes mérkőzésekből és a fejlődést elősegítő edzésekből. Pozitívan értékelhető őszi időszakról beszélhetünk, amit most egy meglehetősen rövid pihenő követ, hiszen január elején már egy villámtornán vesznek részt a lányok. Beslin Anikó edzővel beszélgettünk.

 „Voltak jól sikerült meccseink. A nyár végi időszak és az őszi szezon alapvetően az ismerkedés jegyében telt. Most nyáron kezdtem el ezzel a kis csapattal dolgozni, igaz az ismerkedést az elmúlt hónapokban már felváltotta a kemény munka. Nagyon szeretem ezt a csapatot, mentálisan nagyon jók, szeretik az edzéseket, szinte hiányzónk sincs, persze vannak betegségek és hiányzások, de a csapat 98 százaléka mindig jelen van az edzéseken. Jó velük dolgozni. Aranyosak, okosak és nagyon ügyes, okos csapat lesz belőlük, már most rengeteget fejlődtek. Lépésről-lépésre haladunk előre és szerencsére látszik, hogy ők is érzik a fejlődést” – értékelte az elmúlt időszakot Beslin Anikó edző.

Hozzátette, hogy a csapat még a tanulás szakaszánál tart, de már nagyon sokat fejlődtek a fiatalok gyorsaságban, egyre több és több a gyorsindítás és a könnyű gólszerzési lehetőségeket is egyre nagyobb arányban sikerül kihasználni. A támadások mellett a védekezés is sokat javult és a lányok egyre inkább látnak a pályán, keresik, megtalálják és alázattal szolgálják ki a jobb helyzetben lévő társakat.

„Az ünnepek előtti héten már lazábbak volt az edzéseink, viszont nekünk egész gyorsan kezdődik a szezon. Január 5-re Domaszékre kaptunk meghívást egy villámtornára, ahol a KSZSE, a Kiskundorozsma és a Kispest ellen fogunk játszani mindkét korosztályban. Aztán pedig a Főnix Kupára készülünk, amelyet január végén rendeznek. A tervek szerint a Gyermekbajnokság februárban kezdődik, de kupákra és edzőmeccsekre addig is lehet számítani” – fogalmazott az év eleji kezdést illetően csapataink edzője.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.