Sikerült hazai pályán tartani a pontokat a Deszk ellen a szombati NB II-es bajnokin. A játékunk nem volt hibátlan, igaz így is meglehetősen magabiztosan győztünk.

Szombaton a Deszk ellen folytatódott a bajnokság NB II-es felnőtt csapatunk számára. A találkozó esélyesének a mieink számítottak, ám tudtuk, hogy nem eszik azt olyan forrón. A deszkiek jól igazoltak, készültek az osztályváltásra és a második fordulóban habár kikaptak a Csorvástól egyre magabiztosabb arcukat mutatták.

A szombati csörtét vásárhelyi gól nyitotta. Szabó Patrícia köszönt be, a kezdésünk viszont mégsem sikerült olyan határozottra, ahogy azt terveztük. Egyenlített, majd fordított az ellenfél. Lányaink szerencsére gyorsan megrázták magukat és egy ötgólos rohammal az előny építésébe kezdtek. Ez akár ölesebb léptekkel is történhetett volna, hiszen játékunk nem volt hiba nélküli. Olyannyira, hogy a deszkiek talán meg is érezték az apró megingást és megpróbáltak visszakapaszkodni. Majd 20 perc után 8-7 állt az eredményjelzőn. Ezt szerencsére újabb négy vásárhelyi gól követte, amire szükség volt, úgy tűnt végre le tudjuk szakítani az ellenfelet. A félidőben 17-11 volt az állás.

A fordulás után egy kissé mintha magabiztosabbak lettek volna a lányok. A védekezés továbbra is egészen jól működött és elől is egyre gólerősebbé vált a csapat. 10 percnyi játék után 22-13 volt az eredmény, újabb 10 perc múlva pedig már 30 fölött voltunk, míg a Deszk 16 lőtt gólnál tartott. A pontok sorsa nem volt kérdés, az előny birtokában pedig lányaink is nyugodtabban és pontosabban játszottak. A 40 gól nem lett meg, igaz 2 perccel a vége előtt ez sem tűnt lehetetlennek, végül 39-nél álltunk meg, a Deszk pedig, ahogy az első felvonásban, úgy a másodikban is 11 gólt tudott vágni.

Biztos, fontos és kötelező győzelem lett a vége, széles mosolyt okozó két ponttal.

Hódmezővásárhelyi LKC – Ferroép Szer Deszk 39-22 (17-11)
Női kézilabda, NB II Dél-keleti csoport, 3. forduló

HLKC: Ádász, Áncsán, Kovács A. 1, Csáki 6, Szabó 1, Nagy 4, Török 3, Dankó 4, Pap 1, Baráth 1, Vörös 2, Földesi, Mike 6, Kovács Sz. 4, Lukács 4, Rácz
Vezetőedző: Dankó Ervin

Nyilatkozat: „Újra kellett gondolnunk a játékunkat. Ennek első lépcsőfokára felléptünk. Sok hibával, de akarattal játszottunk. Jól jött ez a nagy arányú győzelem, ami teljesen megérdemelt. Gratulálok a lányoknak.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.