Mezőtúron lépett pályára felnőtt csapatunk az NBII első fordulójában.
Azt már a kezdő sípszó előtt sejthettük, hogy nem lesz “sétagalopp” a brutális magassági és fizikális fölényben levő hazaiak ellen, akik több rutinos játékossal a soraikban szerepelnek a bajnokságban.
Ez az első félidőben be is igazolódott, hiszen sokáig nem találtuk támadásban a megoldást az “égig érő” fal ellen. Ha pedig sikerült átjátszani a hazai csapat védelmét, sokszor rossz megoldást választottunk a befejezéseknél, több ziccert is elhibáztunk. Szerencsére hátul jól álltuk a sarat a magas hazai lövőkkel szemben, így szoros, fej-fej melletti eredménnyel zárult az első félidő (9-11). A második játékrészben aztán 5-6 perc után végre sikerült megtalálni saját játékunkat és tempónkat. Ekkor már egyértelműen kijött a két csapat közti különbség, többször is sikerült rendezetlen védelem ellen gyors gólokkal befejezni akcióinkat, így pár perc alatt elléptünk a hazaiktól 4-5 góllal (46. perc 14-19).  A meccs végéig tovább növeltük az előnyünket, és végül megérdemelt 7 gólos sikert arattunk egy nagyon jól küzdő ellenféllel szemben.

Mezőtúri AFC-Syngenta – Hódmezővásárhelyi LKC 19-26 (9-11)
NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt bajnokság 1. forduló
2018. szeptember 15., Mezőtúr – 100 néző
Jv: Hirth Gy., Tárnyik F.
Versenybíró: Kató Fruzsina
HLKC: Ádász – Kovács 1, Nagy 6, Lukács 4, Török 8, Blaskovics 3, Kandó, Cs. Áncsán (k), Székesi, Bálint 1, Becsei 2, Szabó, Klemm, Balogh 1

Dankó Ervin vezetőedző: “Jó csapatot sikerült legyőznünk. Nagyon idegesen és sok hibával kezdtünk.  A második félidőben a küzdeni tudásunk dicsérhető.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.