21765590_1498386026897039_3878393890909566865_oNyerhető meccsen, Herceg Réka időn-túli büntetőjével döntetlenre végeztünk a Hajdúnánás ellen az NBI/B 10. fordulójában, így a múlt heti idegenbeli pontszerzés után ezúttal is egy ponttal gazdagodtunk.
Mindkét csapat számára fontos volt a szombati mérkőzés, hiszen mi is és a nánásiak is a középmezőnybeli helyük megszilárdításáért léptek pályára, ráadásul az egymás elleni eredménynek a végelszámolásnál nagy jelentősége lehet.
Az első játékrészben inkább a vendégcsapat akarata érvényesült, Átlövőik és hatékony beállós játékuk révén szinte végig 1-2 gólos előnyben voltak. Nálunk Lovistyék és Nagy Emese vitte a prímet, 13 lőtt gólunkból ketten 10-et vállaltak. Azonban hiába tapadtunk szorosan a vendégcsapatra, a pihenőre így is egy-gólos vendég előnnyel vonultak a csapatok.
A fordulást követően védekezést váltottunk, ez szemlátomást megzavarta a Hajdúnánást. Több hibát is vétettek, amit jól használtunk ki. Kiegyenlítettünk, majd a vezetést is átvettük, a 45. percben pedig már hárommal mentünk (20-17). Sajnos azonban hiányzott a higgadtság a játékunkból, ahelyett, hogy biztossá tettük volna előnyünket, több hibát is vétettünk a támadások befejezésénél, így újra szorossá vált az eredmény. A végjáték óriási izgalmakat hozott, mindkét csapat több lehetőséget is elpuskázott, és jó-néhány véleményes játékvezetői ítélet is borzolta a kedélyeket. Herceg teljesen szabályosnak tűnő, de érthetetlenül meg nem adott góljával kétgólos előnnyel mehettünk volna a hajrára, két perc múlva viszont már úgy tűnt, hogy a vendéggyőzelemmel zárul a mérkőzés. Szerencsére az utolsó támadásukat sikerült kivédekezni, majd jött a már említett időn-túli hétméteres, amit Herceg értékesített.
A mérkőzés összképét nézve sajnos a Hajdúnánás kiénekelte a sajtot a szánkból, pozitívum viszont, hogy vesztett állásból, a sírból hoztunk vissza egy pontot.
Hódmezővásárhelyi LKC – Hajdúnánás SK 26-26 (12-13)
NBI/B keleti csoport női kézilabda bajnokság – 10. forduló
2017.11.18., Balogh Imsi Sportaréna – 150 néző
Játékvezetők: Győr Ádám, Hadas Dávid Sándor
Versenybírók: Dr. Soós József, Szabó Imre
HLKC: Dömény-Veress – Török 2, Nagy 5, Szepesi 1, Herceg 6, Lovistyék 12, Kandó, Cs: Ádász (k), Áncsán (k), Becsei, Mihajlov, Horváth, Földesi, Bálint
Bartók Csaba vezetőedző: “Egy héttel ezelőtt hasonló körülmények között szomorúak voltunk az egyik pont elvesztéséért. Most mi örülhettünk az egy pontnak a mérkőzés végén! Természetesen a másik pontért egy picit mérges vagyok, hiszen a mérkőzés túlnyomó részében vezettünk, sőt 5 perccel a vége előtt még kétgólos előnyben voltunk. A helyzet kialakítással a végén sem volt problémánk, viszont sajnos rengeteg ziccert hagytunk ki és ennek köszönhetjük hogy a végén nekünk kellett pontot menteni. Ettől függetlenül egy nagyon izgalmas, fordulatos mérkőzés láthatott a nagyérdemű közönség. Gratulálok a lányoknak a teljesítményükért, küzdeni-tudásukért”.
Legközelebb november 26.-án, Szentendrén lép pályára csapatunk.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.