17505327_1322024264533217_6162063577843175272_oGyőzelmi reményekkel és céllal léptünk pályára szombaton az NBI/B 19. fordulójában. Sajnos azonban csak részben sikerült megvalósítani a taktikai elképzeléseket, így szoros mérkőzésen vereséget szenvedtünk az FTC II. csapata ellen.
Pedig kifejezetten jól kezdtük a meccset, három lőtt gólunkra érkezett csak az első ferencvárosi találat. Az első félidő derekáig 1-2 gólos fórban voltunk, ekkor voltak a mérkőzésnek olyan kritikus pillanatai, amikor nagyobb előnybe is kerülhettünk volna, de többször is jó helyzetben hibáztunk. A vendégcsapat pedig minden hibánkat azonnal góllal büntette, futószalagon estek a gólok a védelmek statisztálása mellett. Kisebb fajta “gólszüret” után döntetlen állással vonulhattak a csapatok pihenőre (17-17).
A második félidőben folytatódott a “gólra-gól” játék, hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny. Erről a holtpontról a vendégek tudtak elmozdulni jobb helyzetkihasználásuk miatt, Nekünk is megvoltak a lehetőségeink, de jobbnál is jobb helyzetekben hibáztunk, többször is naggyá tettük ellenfelünk kapusát. Ennek köszönhetően három-gólos hátránnyal érkeztünk a végjátékba, és hiába próbáltunk mindent megtenni a felzárkózás érdekében, ekkor már csak csak futottunk az eredmény után.
Vereségünkkel nehéz helyzetbe kerültünk, hiszen nem sikerült megkezdenünk a felzárkózást , és közelebb kerülni a biztos bennmaradást jelentő 11. helyezéshez. 
NBI/B Keleti csoport
Női felnőtt kézilabda bajnokság – 19. forduló
2017. március 25., 17.00, Balogh Imsi spcs.- 180 néző
Hódmezővásárhelyi LKC – FTC II. – NYCS 30-32 (17-17)
Játékvezetők: Szakállas Alex, Varasdi Levente Zoltán
Versenybírók: Csorba László, Zsadányi Zsuzsanna
HLKC: Aradi – Szűcs 3, Ilyés 6, Markos 1, Nagy 7, Török 5, Fazekas 4, Cs: Ádász (k), Balogh 1, Kandó, Földesi 1, Becsei, Klemm, Blaskovics, Horváth 2, Szabó
Bartók Csaba vezetőedző: “Sajnos hazai pályán újra pont nélkül zártunk. A Fradi majdnem minden mérkőzésén 40 környékén lő, tudtuk, hogy ha 25 gólon tartjuk az ellenfelet, akkor van reális esélyünk a győzelemre. Erre készültünk, erre beszéltük meg a lányokkal a taktikát, de nem sikerült tökéletesen megvalósítani. Valamennyire le tudtuk őket lassítani, 32 gólt lőttek, de a mi lövőteljesítményünk sajnos elmaradt a várakozástól Nagyon hullámzóan játszottunk. Voltak rendkívül jó periódusaink védekezésben és  támadásban egyaránt, és a kapusteljesítmény is rendben volt. Ugyanakkor elemi, buta hibákba estünk sokszor, támadásban és védekezésben is sok technikai hibát vétettünk, alapvetően ez okozta a vereségünket.”
Junior mérkőzés
Hódmezővásárhelyi LKC – FTC II. – ZÖFE 31-33 (14-16)
Játékvezetők: Paska Dániel, Vastag Sámuel
HLKC: Áncsán – Sajtos, Klemm 11, Földesi 6, Blaskovics 6, Bálint, Kandó 4, Cs: Bálint (k), Kis 2, Besenyi 1, Balog 1, Szöllősi, Molnár K., Szabó
Kis Márk vezetőedző: “Ennyi kihagyott helyzettel, ziccerrel nem lehet mérkőzést nyerni….A helyzetkihasználásunkat pontosítani kell!”
További fotók ITT!
A bajnokság következő fordulójában, április 2.-án a Balmazújváros vendégeként javíthatunk.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.