felnott-2-1024x610Sorozatos betegségek és sérülések miatt nagyon szűk, mondhatni foghíjas kerettel léptünk pályára az NBI/B 10. fordulójában a Pénzügyőr vendégeként. Kezdőcsapatunkból Nagy Emese sérülés, míg Fazekas Zsuzsanna betegség miatt nem tudott pályára lépni, így a tisztes helytállásban bízva léptünk pályára a bajnoki tabellán ötödik helyen álló budapestiek ellen.
A gondjaink ellenére roppant masszív teljesítménnyel rukkoltunk ki, és szinte végig uraltuk a mérkőzést. Csapatunk nagyszerűen felkészült az ellenfél játékából, nem engedtük kibontakozni a házigazdák támadójátékát, a megfelelő időben és helyen érkeztek a faultjaink. Ennek köszönhetően az első félidőben végig 2-3 gólos előnyben voltunk. Főként a védekezésünk volt dicsérhető, sok labdát szereztünk és abból könnyű gólokat szereztünk. A félidőt záró sípszó előtt a hazaiak kicsit felzárkóztak, így egygólos előnnyel mehettünk (11-12) a pihenőre, ez pedig több volt mint biztató. A második játékrészben sem változott lényegesen a játék képe. Török és Sebők vezérletével tartottuk az előnyünket, a házigazdák játékában nem volt benne a fordítás lehetősége. Hét perccel a vége előtt háromgólos előnyünknél (22-25) zsebben érezhettük a győzelmet, de sajnos korán örültünk. Egyre jobban kiütközött a fáradtság, a Pénzügyőr pedig fokozatosan ledolgozta hátrányát. A mérkőzés hajrájában a játékvezetői felfogás sem nekünk kedvezett, több “véleményes” ítélet is sújtotta csapatunkat. Az utolsó öt percet szinte végig emberhátrányban játszottuk le, de ennél is fájóbb volt, hogy döntő szituációban Török gólját “visszafújták”. Így aztán hiába játszottunk jól és koncentráltan, a végjátékban a hazai pálya előnyét élvező Pénzügyőr ölébe pottyant a két bajnoki pont.
NBI/B Kelet-csoport
Női felnőtt kézilabda bajnokság – 10. forduló
2016. november 26., 11.00, Budapest, Kőér u. 1/A.- 150 néző
Pénzügyőr SE – Hódmezővásárhelyi LKC 28-26 (11-12)
Játékvezetők: Hantos Dorina, Rózsahegyi Brigitta
Versenybírók: Alapi Ariel, Kolarovszki Zoltán
HLKC: Kothencz – Szűcs 3, Sebők 9/4, Földesi Tószegi 4, Török 5, Becsei 1, Cs: Áncsán (k), Ilyés 4, Blaskovics, Szabó, Klemm
Gaál Adrienn vezetőedző: Sajnos két alapemberre nem számíthattam a szombati meccsen, így foghíjas kerettel mentünk neki a meccsnek. Izgalmas, jó meccset játszottunk, végig kontroll alatt tartottuk a meccset. Az 55. percig 2-3 háromgólos előnyben voltunk, ekkor viszont érvényesült a “hazai pálya”. Dühös vagyok, mert ilyen dolgok döntik el a mérkőzést, sőt akár egy csapat sorsát is, más meg hazamegy mint aki jól végezte a dolgát…”
A bajnokság következő, 11. fordulójában az Orosházi NKC csapatát fogadjuk, a mérkőzés decemeber 3.-án a Balogh Imsi Sportarénában kerül megrendezésre.
Junior mérkőzés:
Pénzügyőr SE – Hódmezővásárhelyi LKC 38-38 (22-19)
Részletes beszámoló hamarosan!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.