Fontos mérkőzésre készülünk az NBI/B ötödik fordulójában, hiszen a Hajdúnánás csapatát fogadjuk a Balogh Imsiben  szombaton. Aktuális ellenfelünk a tabella középmezőnyében, a nyolcadik helyen áll, ám a szerzett pontok tekintetében csak egy egységgel előz meg bennünket. Az elmúlt fordulóban mindkét csapat pont nélkül maradt. Mi a jelenlegi listavezető Kecskemét otthonában szenvedtünk vereséget, vendégeink pedig némi meglepetésre hazai pályán kaptak ki nagy különbséggel az Orosházától (16-31).
A bajnokság első négy fordulóját két hetes szünet követte, ez a a két hét az edzésmunka mellett főként a már lejátszott meccseink tapasztalatainak kiértékelésével telt. Volt is mit átbeszélni, helyretenni, hiszen az eddigi összes meccsünkön szinte ugyanazokat a hibákat követtük el, amik rendszerint a mérkőzések utolsó 10-15 percében csúcsosodtak ki. Ha ezeket a hibákat javítani tudjuk, lényegesen jobb folytatás következhet.
Négy forduló után kezdenek kialakulni az erőviszonyok a bajnokságban. Az már most jól látszik, hogy a kezdeti esélylatolgatásoknak megfelelően ádáz küzdelem várható a bennmaradásért 4-5 csapat között. Éppen ezért létfontosságú, hogy a “nyerhető” hazai meccseinket hozzuk. Nagy küzdelem várható szombaton, de ha nem szeretnénk túlzottan leszakadni a középmezőnytől, mindenképp itthon kell tartanunk a két pontot.
Játékosaink egészséges önbizalommal, de nem elbizakodottan készülnek a szombati meccsre. Apróbb sérülések és betegségek ugyan befolyásolták a csapat életét, de Gaál Adrienn vezetőedző várhatóan minden játékosára számíthat.
NBI/B Kelet-csoport női kézilabda bajnokság – 5. forduló
2016. október 15., 17.00 – Balogh Imsi Sportaréna
Hódmezővásárhelyi LKC – Hajdúnánás SK
Játékvezetők: Ónodi Erika, Sztrakovics Barbara
Versenybírók: Fekete József, Nádasdi Tamás
nagy-emeseNagy Emese, csapatunk játékosa: “Nagyon fontos mérkőzésünk lesz a hétvégén, ennek megfelelően készültünk az elmúlt 2 hétben. Bízom benne, hogy mindenkinek sikerül megfelelő koncentrációval játszani és bezsebeljük a két pontot, amire mindenki nagyon vágyik. Sok sikert kívánok a csapatnak!”
gaal-adriennGaál Adrienn vezetőedző: “Két hetünk volt, hogy erre a mérkőzésre felkészüljünk. Edzőmérkőzést is játszottunk, hogy a meccs-ritmusból ne billenjünk ki. Jól dolgoznak a lányok és ennek látszódnia kell végre “élesben” is. Fiatal, sikeréhes Hajdúnánást fogadunk, viszont tudjuk mi a célunk a bajnokságban, ezért nagyon fontos találkozó lesz a szombati.”
A felnőtt mérkőzés előtt, 15.00 órától a junior csapatok mérkőznek meg egymással. Csapatunk jelenleg a tabella harmadik helyét foglalja el, ez feljutóként kifejezetten értékes teljesítmény. Szombati ellenfelünk 6 ponttal az ötödik helyen áll, így nem számítunk könnyű mérkőzésre, de a célunk nem lehet más, mint a két bajnoki pont itthon tartása.
HAJRÁ HLKC, HAJRÁ VÁSÁRHELY!!!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.