felnott-2Újabb vereséget szenvedtünk az NBI/B hétvégi fordulójában, ezzel a helyzetünk nem irigylésre-méltó, hiszen 5 forduló után mindössze két pontot szereztünk, ezzel pedig a tabella 13. helyén állunk. A szombati meccsen a csapat nem tudta elviselni a játékból sérülés miatt idő előtt kieső Nagy és Tószegi hiányát, így szoros meccsen egygólos vendégsiker született.
Az első játékrészben mindkét csapat sok hibával kezdett, ebből a hektikus játékból a vendégek jöttek ki jobban és 3-4 gólos előnyt szereztek. Lendületes, jól cselező belső embereikkel nem nagyon bírtunk, így sokáig megmaradt a különbség a csapatok között. A 25. perc környékén (11-14) aztán sikerült kicsit feljebb zárkóznunk, viszont Nagy Emesét sérülés miatt elvesztettük. A szünetre egy-gólos nánási előnnyel vonulhattak a csapatok.
A második félidőben felváltva estek a gólok, de inkább a birkózás dominált a pályán, mint a tetszetős játék. Sokszor játszhattunk emberelőnyben, de ezeket nem sikerült jól kihasználni, ráadásul egy fejelés következtében Tószegi is kiesett a játékból, ami főként védekezésben okozott problémát. Bosszantó, olykor már-már fájó hibák csúsztak a játékunkban, a vendégcsapat pedig “köszönte szépen” és lassan újra ellépett 4 góllal (56. perc 24-28). Az utolsó 5 percet betyárosan megnyomtuk, de a jól sikerült hajránk későn jött, így a Hajdúnánás egy gólt megőrzött az előnyéből.
A meccsre tökéletesen érvényes az a bosszantó és közhelyes kifejezés, hogy “nem az ellenfél nyerte meg, hanem mi veszítettük el”, igaz ez még akkor is, ha két alapemberünket kellett sérülés miatt nélkülözni a végjátékban. Végig futottunk az eredmény után, de sajnos ezúttal sem tudtuk élni a lehetőséggel.
Nyerhető meccset buktunk és magunkat hoztuk kellemetlen helyzetbe, hiszen továbbra is a tabella alsó feléhez tartozunk.
A felzárkózás tekintetében nehéz feladat előtt állunk, hiszen legközelebb (október 29.) az FTC II. csapata ellen lépünk pályára Budapesten.

NBI/B Kelet-csoport
Női felnőtt kézilabda bajnokság – 5. forduló
2016. október 15., 17.00, Balogh Imsi spcs.- 220 néző
Hódmezővásárhelyi LKC – Hajdúnánás SK 28-29 (16-17)
Játékvezetők: Ónodi Erika, Sztrakovics Barbara
Versenybírók: Fekete József, Nádasdi Tamás
HLKC: Kothencz – Kónya, Nagy 5, Sebők 6, Tószegi 2, Török 1, Fazekas 5, Cs: Répás (k), Áncsán (k), Szűcs 3, Ilyés 5, Becsei, Szabó, Klemm, Földesi 1, Blaskovics
A Hajdúnánás gólszerzői: Fábián 8, Dudás 6, Bíró 5, Lányi 5, Takács 2, Zihor 2, Lengyel 1
Gaál Adrienn vezetőedző: “Számunkra minden meccs élet-halál harc. Ennyi hibával nem lehet mérkőzést nyerni.”
Az NBI/B kelet-csoport aktuális tabellája megtekinthető ITT!
Junior mérkőzés:
Hódmezővásárhelyi LKC – Hajdúnánás SK 42-23 (20-9)
(részletes beszámoló később)

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.