A Hódmezővásárhelyi LKC a hétvégén az FKSE-Algyő vendégeként lépett pályára. A bajnokaspiráns otthon tartotta a két pontot.

Kétségtelenül az őszi szezon legnehezebb mérkőzése vár NB II-es csapatunkra szombaton. Az ellen az FKSE-Algyő ellen léptünk pályára, amely csapat kimagaslik az NB II-es mezőnyből. A Fiatal Kézilabdások SE ugyanis inkább rutinos, sokat megélt, az NB I-ben és az NB I/B-n is megfordult játékosokkal vágott neki a szezonnak, ráadásul anyagi lehetőségeit figyelembe véve is messze élen járnak ebben a mezőnyben.

Ehhez pedig hozzávehetjük azt, hogy a vendéglátókat a revans vágy is fűthette, hiszen az előző egymás elleni, őszi meccsen kis híján megégtek a Balogh Imsi Sportcsarnokban és sikerült ellenük pontot csípni. Azóta azonban még tovább erősödött a keret, a klub céljai pedig nem változtak, a biztos feljutást tűzték ki célul.

A mérkőzés első 15 percében úgy tűnt, hogy talán megnehezíthetjük a Tisza-partiak dolgát, a folytatásban viszont a házigazda előnye folyamatosan nőtt, a 19-11-es félidei eredmény pedig nem kecsegtetett sok jóval.

A vásárhelyi lányok becsületére legyen mondva, hogy ezt követően sem adták fel, hajtotta őket a szívük, ám ez most kevés volt az idősebb és rutinosabb hazaiak ellen. Leginkább a korábbi ukrán válogatott Nikolayenko Olha nehezítette meg a mienk dolgát.

Az utolsó negyedórában aztán a fiatal cserejátékosoknak adott lehetőséget Dankó Ervin vezetőedző, így a végére talán túlzó is lett az algyőiek 14 gólos előnye. Lányaink munkáját azonban nem érheti panasz, tavasszal bízunk benne, hogy hazai pályán, remélhetőleg vásárhelyi közönségünk előtt, még szorosabb párharcot vívunk a szomszédváriakkal.

Női kézilabda, NB II Dél-keleti csoport, 3. forduló

Fiatal Kézilabdások SE – Hódmezővásárhelyi LKC 39-25 (19-11)

HLKC: Balogné, Áncsán, Kovács A. 1, Csáki 2, Szabó 2, Lukács 1, Vér 1, Török 4, Dankó, Baráth 2, Rácz G., Vörös 1, Földesi L., Bugnó, Farkas, Kovács Sz. 11.
Vezetőedző: Dankó Ervin

Nyilatkozat: “Erről a mérkőzésről érdemben nem tudok nyilatkozni.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.