Két hónap szünet után hétvégén elkezdődik  az NBII felnőtt bajnokság tavaszi szezonja. Csapatunk hazai pályán, a Balogh Imsiben lép pályára a Mezőtúr ellen, bízunk benne, hogy győzelemmel adjuk meg az alaphangot a bajnoki nyitányon.
A két csapat őszi mérkőzésén kicsit döcögős kezdés után magabiztos győzelmet arattunk idegenben (19-26). Sokáig nem tudtuk megfékezni a mezőtúriak fizikálisan erős, nagyon magas lövőit, de a második félidőben fokoztuk a nyomást, aminek 7 gólos siker lett a vége.
A szombati mérkőzésen is kizárólag a 2 pont megszerzése lehet a célunk, de természetesen hiba lenne lebecsülni ellenfelünket. A Mezőtúr a tabella 6. helyén áll, és minden bizonnyal szeretnének tavasszal előrébb lépni. Reméljük csapatunk igazolja a papírformát és nem engedi, hogy a vendégcsapat most kezdje meg a felzárkózást.
Játékoskeretünkben több változás is történt a téli “szünetben”. Balogh Vanessza Gyulára igazolt, Horváth Dorina külföldre költözött, Bálint Alexandra pedig tanulmányai miatt szünetelteti kézilabdás pályafutását. Az érkezői oldalon Bagi Kata (jobbszélső) és Dankó Lea (irányító) található, illetve több, tehetséges ifjúsági korú játékos is felkerült a felnőttek közé.

Hódmezővásárhelyi LKC – Mezőtúri AFC Syngenta
NBII Dél-keleti csoport – 12. forduló
2019. február 16. (szombat) 16.00 – Balogh Imsi Sportaréna
Játékvezetők: Kiss Sándor Zsombor, Petrovszy Szilárd Mihály
Versenybíró: Szilágyi Gábor

Dankó Ervin vezetőedző: “Felnőtt csapatunk január 3.-án kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre. A játékosok fegyelmezetten és kitartóan álltak a hosszú és fáradságos munkához, az edzéslátogatás példaértékű volt: folyamatosan 17-19 fővel készültünk a bajnokság tavaszi rajtjára. A felkészülés során 6 edzőmérkőzést játszottunk NB II-es és NB I/B-s csapatokkal, ezeken képet kaphattunk hibáinkról, erősségeinkről. A keretben több változás is történt télen, 3 játékos távozott a csapatból, helyükre érkezett Bagi Kata (FKSE-Algyő) és Dankó Lea (PEAC). Az ifjúsági csapatból pedig Földesi Luca, Pataki Fanni, Tarján Petra és Vörös Nikolett csatlakozott a felnőtt kerethez. Céljaink változatlanok: gyors játék, egyéni képességek fejlesztése, csapatjáték, dobogós helyezés.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.