Új edzővel, gyökeresen megváltozott csapattal vágtunk neki az idei ifjúsági bajnokság küzdelmeinek. Utánpótlás csapataink 2017 őszét bemutató sorozatunk zárásaként Papp Mihály edző értékeli a csapat szereplését.

iFI

– Ifi csapatunk ebben a szezonban a II. osztály keleti csoportjában szerepel. A 22 meccsünkből ősszel 9-et játszottunk le. 6 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség eddig a mérlegünk, amivel az 5. helyen várjuk a folytatást. Ha ránézünk a tabellára láthatjuk, hogy elég szoros a mezőny eleje, csupán 3 ponttal van előttünk az első helyezett.
Nyáron vetted át az ifi csapat irányítását. Milyen voltak az első benyomásaid?
A csapat összetétele meglehetősen heterogén. 6 korosztályos játékosunk van, akik többnyire a felnőtt csapattal edzenek illetve egy fiatalabb garnitúra 8-10 fővel, akikkel egész héten tudok foglalkozni. Az edzések tematikáját ennek megfelelően alakítottuk ki. Heti 4 tréningből 2 szolgálja a fiatalabb játékosok fizikai, technikai fejlődését, hogy fel tudják venni az ifi bajnokságban szereplő csapatok idősebb játékosaival a versenyt. 1 edzés alkalmával edzőmeccs keretében a tanultakat gyakoroljuk játékszituációban. A pénteki foglalkozáson tudjuk teljes csapattal átvenni a támadó-védekező taktikát, ahol már az idősebb, felnőtt kerttagok is részt vesznek.
Hogyan értékeled a csapat őszi teljesítményét?
A csapat eddigi teljesítményével elégedett vagyok, hiszen 1 meccs kivételével mindenkivel “partiban” voltunk a győzelemért. A belső magot alkotó korosztályos játékosok évek óta együtt játszanak, jól megértik egymást mind védekezés, mind támadásban. Legfőbb feladat, hogy beépítsük melléjük a fiatalabb játékosokat is. Úgy gondolom jó irányban haladunk, mert láthatóan egyre többet tudnak hozzátenni a meccsekhez, ami gólok számában is megmutatkozott.
Hogyan tovább…?
Január 4-én folytatjuk tovább a munkát a lányokkal. 10-én Göddel játszunk hazai pályán, 20-án pedig Balmazújvárosba utazunk, ahol nagyon nehéz meccs vár ránk. Ez a mérkőzés jó erőfelmérő lesz, hiszen az egyik bajnokesélyes ellen lépünk pályára. Esélyek, helyezések latolgatásába nem szeretnék bonyolódni, igyekszünk minden meccsen a legjobbat nyújtani. Az eddig lejátszott meccsek alapján pozitív reményekkel várom a folytatást.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.