Az NBII második fordulójában a Csorvási SK csapatát fogadtuk, ez a mérkőzés volt a 2013/2014. évi bajnokságban csapatunk hazai bemutatkozása, bíztunk benne, hogy a lányok jó játékkal és magabiztos győzelemmel mutatkoznak be szurkolóinknak.
Ellenfelünk az elmúlt években az NBI/B bajnokságban szereplő csorvásiak voltak, így nem ígérkezett könnyű feladatnak a győzelem, de csapatunk az első perctől kezdve magabiztos, jó teljesítményt nyújtva tartotta itthon a két pontot. A mérkőzés egyes periódusaiban kifejezetten tetszetősen játszottunk, látványos gólokat szereztünk, és védekezésünk is nagyon jól működött. Győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben, azt a csapategységet láthattuk újra, ami Orosházán is győzelmet eredményezett, és ismét akadtak kiemelkedő egyéni teljesítmények mind a mezőnyben, mind kapusposzton. A 10 gólos különbség ellenére a csorvási csapat is dicséretét érdemel, hiszen végig teljes erőbedobásra késztette csapatunkat, így az egész mérkőzésen jó iramú játékot láthattak a kilátogató nézők.

Hlkc-Csorvás 45

Hódmezővásárhelyi LKC – Csorvási SK 28 – 18 (17-8) – 200 néző
HLKC: Tóth – Manga 6, Németh 4, Török B. 1, Tószegi 3, Hegyi 13, Gaál 1 Cs: Kothencz (k), Molnár (k), Sajtos, Szabó, Fürcht, Becsei, Török M., Krumesz, Blaskovics G.
Csorvás: Darabos (k), Kovácsné (k), Sajben 5, Kaszai 1, Vida 1, Popol 4, Dzurek, Kis, Gelegonya 2, Greksza, Gyemó, Major 4, Baráth, Bíró 1

Gaál AdriennGaál Adrienn játékos-edző:
“Nagyon örülök, hogy ilyen szépen menetelünk  a bajnokságban! A cél és a feladat adott, mi pedig próbálunk maximálisan helyt állni! A védekezésünkkel és az abból történő indításokkal nincs probléma, viszont a támadójátékon felállt fal ellen még van mit pontosítani. Érezhető volt, hogy Manga Fruzsina személyében balkezes jobbszélsővel tudott kiállni a csapat, ezzel veszélyesebb volt jobb oldalunk is. Több pihenőt tudtam adni játékosoknak, megnőtt a variáció lehetősége, bár a fiataloknak szerettem volna kicsit több játéklehetőséget adni. Gratulálok mindenkinek a megismételt 4 pont megszerzéséhez! Remélem sikerünknek köszönhetően még több néző kilátogat majd a mérkőzéseinkre.”
A mérkőzésen készült fotók megtekinthetőek itt (a fotókat köszönjük Berei Bélának)!
Junior mérkőzés:
A mérkőzés elején alaposan belekezdtek a csorvásiak, ezzel gyorsan tetemes előnyre tettek szert. Tetszetős, sok mozgásos támadójátékuknak nem találtuk az ellenszerét, támadásaink pedig határozatlanok voltak, vagy a kapufa hárította többször is próbálkozásunkat. Hatgólos vendégelőnynél kilátástalannak tűnt a helyzetünk, azonban a lányok sokáig emlékezetes második félidei teljesítményükkel (18-9) megfordították az eredményt. Óriási akaratról és küzdőszellemről tett tanúbizonyságot junior csapatunk, kérdés viszont, miért adtunk egy félidőnyi előnyt vendégeinknek.
Hódmezővásárhelyi LKC – Csorvási SK 28 – 23 (10-14) – 100 néző
HLKC: Balogh – Blaskovics I. 6, Földesi 1, Fürcht 3, Szabó 2, Török M. 2, Kandó Cs: Áncsán (k), Bánfi (k), Varga-Tóth 3, Klemm 8, Molnár, Bálint 2, Becsei 1,
Csorvás: Darabos, Kaszai 6, Vida 2, Popol 2, Dzurek 6, Meszlár 3, Pászka 3, Jankai 1, Szabó, Petrovszki, Varga, Ivanics, Baráth
Beslin AnikóBeslin Anikó edző: “Ideges kezdésünk miatt az első félidőben szaladtunk az ellenfél után, akik tetszetős játékkal megtartották 4 gólos előnyüket. A második félidőben javult a helyzetkihasználásunk, ennek köszönhetően megfordítottuk a meccset, és magabiztosan nyertünk. Az eredménnyel elégedett vagyok, de nagyon sok dolgon kell még javítanunk, fegyelmezettebb és tudatosabb játék kell a jövőben.”
 
Két forduló után két győzelemmel áll a felnőtt és junior csapatunk is. Jövő héten szabadnaposak vagyunk, legközelebb október 12.-én Szeghalmon lépünk pályára, bízunk benne, hogy felnőtt és junior csapatunk is folytatni tudja a jó szereplést.
2013. október 12., Szeghalom
Szeghalmi NKC – Hódmezővásárhelyi LKC
Junior mérkőzés 16.00
Felnőtt mérkőzés 18.00

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.