Szeptember 21.-én, szombaton elrajtolt a női kézilabda NBII Dél-Kelet csoport bajnoksága. Felfokozott várakozással utaztunk Orosházára, hiszen tudtuk hogy egy jó kezdés nagy lökést adhat mind felnőtt, mind fiatal junior csapatunk számára a folytatáshoz. A rajt tökéletesre sikeredett, hiszen mindkét csapatunk meggyőző teljesítményt nyújtott, így mind a négy pontot megszereztük.
A mérkőzésre igencsak foghíjasan, szűk játékoskerettel érkező felnőtt csapatunk a kezdeti tapogatózás után, a tizedik perctől fokozatosan elhúzott a stílusosan játszó hazaiaktól, és már az első félidőben tetemes, ötgólos előnyre tettünk szert. Akadtak nagyszerű egyéni teljesítmények támadásban, és a védekezésünk is jól működött. A második félidőben sem hagytunk sok esélyt a hazaiaknak, akik a végére ugyan 3 gólra felzárkóztak a kicsit elfáradó csapatunk ellen, de sikerünk egy pillanatig sem forgott veszélyben. Nagyszerűen sikerült tehát Gaál Adrienn bemutatkozása játékos-edzőként a nagyszerűen felkészített és sokra hivatott orosházi csapat ellen.
OXXO Energy Orosházi NKC II – Hódmezővásárhelyi LKC 21-24 (13-18)
ONKC: Szentesi -Kovács, Szaszkó, Kecskeméti 2, Szöllősi S. 2, Balogh, Bene 1, Kránitz 2, Szöllősi D., Hegyi V., Molnár, Zvolenszky 3, Tóth 2, Farkas 3, Szőke 1, Greguss 3, Szűcs 2
HLKC: Tóth – Sajtos 1, Németh 7, Török B. 2, Tószegi 4, Hegyi D. 6, Gaál 4 Cs: Kothencz (k), Molnár (k), Fürcht, Török M., Szabó, Becsei, Bálint
DSCF9631Gaál Adrienn játékos-edző: “Nagyon vártuk már, hogy elkezdődjön a bajnokság. Egy fiatal tehetségekből álló Orosházát tudtunk legyőzni. Az első félidőben nyújtott extra teljesítmény után, szerencsére elbírtuk a 2. félidő kisebb- nagyobb hibáit. Viszont egy ilyen győzelem után nincs mit megmagyarázni, igazi csapatmunka volt! Boldogan jöttünk haza 4 ponttal, hiszen juniorjaink is győzelemmel hagyták el a játékteret. Köszönöm MINDENKINEK a segítségét, igazán szép szombatot zártunk.”
Junior csapatunk a kezdeti megilletődöttség és kapkodás után nagyszerűen vizsgázott a bajnoki nyitányon. A tavalyi bajnok elleni győzelmünk hatalmas bravúr, még akkor is, ha az orosháziak játékoskerete jelentősen átalakult erre az évre.
OXXO Energy Orosházi NKC II – Hódmezővásárhelyi LKC 19-26 (11-10)
ONKC:
Kovalcsik, Szécsényi, Verók 3, Szepesi 4, Szöllősi D. 7, Farkas 2, Zvara 1, Virág, Leczkés, Takács 1, Tóth, Bene 1
HLKC: Balogh – Bálint 1, Földesi 4, Fürcht 3, Szabó 1, Török M., Becsei Cs: Áncsán (k), Blaskovics 4, Kandó 2, Klemm 8, Varga-Tóth 3, Molnár
DSCF9606Beslin Anikó edző: “Gyenge kezdés után a javuló védekezésnek köszönhetően felzárkóztunk, majd a második félidő elején a vezetést is átvette csapatunk. Támadójátékunk is agresszívebb lett, melynek eredményeként a végén felszabadult játékkal magabiztos győzelmet arattunk. Többen is nagyon jó egyéni teljesítményt nyújtottak, de a győzelmünk záloga a nagyszerű csapatmunka és a töretlen küzdőszellem volt.”
A mérkőzéseken készült fotók megtekinthetőek itt!
A jó rajt után a második fordulóban a Csorvási SK csapatát fogadjuk hazai pályán. A csorvásiak az elmúlt években az NBI/B-ben szerepeltek, így nem vár könnyű mérkőzés csapatainkra. Bízunk benne, hogy népes szurkolótábor előtt léphetünk pályára a Hódtóiban!
NBII Dél – Kelet csoport Női Kézilabda Bajnokság
2013. szeptember 28. (szombat) – Hódtói Sportcsarnok
15.00 Hódmezővásárhelyi LKC – Csorvási SK junior mérkőzés
17.00 Hódmezővásárhelyi LKC – Csorvási SK felnőtt mérkőzés
HAJRÁ HLKC, HAJRÁ VÁSÁRHELY!!!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.