Az NBII Dél-Keleti csoport utolsó fordulójában Szeghalmon léptünk  pályára. A felnőtt és junior mérkőzésre a négy pont megszerzésének reményében utaztunk a bajnoki tabellán utolsó helyezett szeghalmiakhoz, az elmúlt két fordulóban mutatott javuló játék alapján erre minden esélyünk meg is volt.
A felnőtt mérkőzés nagy részében uraltuk is a játékot, az első öt perc tapogatózása után magunkhoz vettük a vezetést és egészen az utolsó percig meg is tartottuk. A meccs egyes periódusaiban 3-5 gólos előnyben is voltunk már, nüanszok hiányoztak, hogy végképp megtörjük a lelkes hazaiakat. Türelmesebb játékkal behozhatatlan előnyre tehettünk volna szert, ez azonban elmaradt, döntő szituációkban rendre rossz döntéseket hoztunk, így a hazai pálya minden előnyét élvező szeghalmiak egy hektikus utolsó 5 perc alatt döntetlenre mentették az eredményt. A játék képe alapján magabiztos győzelmet szalasztottunk el, ami a bajnoki tabellán elfoglalt helyezésünket azonban már nem befolyásolta, így a csapat az első NBII-es évére célként kitűzött eredményt felülmúlva a 7. helyen végzett.
P1270662Szeghalmi NKC – Hódmezővásárhelyi LKC 35-35 (16-20)
SZNKC: Kozák 7, Nyilas, Csikós 6, Székely 1, Varga 14, Sáfián 2, Nagy 3, Hőgyes 2, Szabó, Balogh
HLKC: Tóth – Hegyi 12, Kiss 6, Török 5, Tószegi 4, Sajtos 2, Gaál 4 Cs: Balogh (k), Molnár (k), Krumesz, Németh 2, Blaskovics, Szabó
Sipter Lajosné edző: “Az utolsó forduló eredményétől függetlenül elértük célunkat, a középmezőnyben végeztünk első NBII-es évünkben, amit nagy sikernek tartok. Ettől függetlenül mindenképpen győzelemmel szerettük volna zárni az évet, erre meg is volt minden esélyünk, gyakorlatilag végig vezettünk. Sajnos a második félidőben a kelleténél többet foglalkoztunk a játékvezetéssel és a külső körülményekkel, ez megbosszulta magát!”
A felnőtt bajnokság végeredménye, eredmények és statisztikák megtekinthetőek itt!
Junior mérkőzés
Fiatal junior csapatunk folytatta az elmúlt fordulókban nyújtott jó játékát. Az első félidő kissé nyögvenyelősre sikeredett ugyan, de a második félidőben szinte levegőhöz sem engedtük a hazaiakat. Nyitott védekezésünkkel 10-12 méteren megállítottuk a szeghalmiakat, támadásban pedig szinte minden sikerült. Lerohanásból, átlövésből és beállós posztról is sorra eredményesek voltunk, így nagyarányú és megérdemelt győzelemmel búcsúzott a bajnokságtól az alig 14 éves átlag-életkorú junior csapatunk.
P1270531Szeghalmi NKC – Hódmezővásárhelyi LKC 20-36 (12-14)
SZNKC: Hőgyes 5, Szabó O. 7, Szabó D. 2, Balogh P., Leithi 3, Marhás, Hajdú, Oláh, Szabó V. 1, Mocsári 1, Fábián, Szélpál, Lenner 1, Balogh B.
HLKC: Molnár – Bálint 2, Földesi 2, Sajtos 12, Tószegi 7, Krumesz 1, Blaskovics G. Cs: Áncsán (k), Kandó 2, Blaskovics I. 1, Szabó, Varga-Tóth, Klemm 4, Fürcht 2, Becsei 3, Török
Sipter Lajosné edző: “Örömteli volt látni fiatal csapatom szemmel látható fejlődését tavasszal. A mai meccsen minden pályára lépő játékos bebizonyította, hogy lehet rá számítani a következő szezonban nagyobb célok elérésében is. Az NBII-es junior mezőny legfiatalabb csapataként, újoncként a hetedik helyen végeztünk, ez jövőre csak jobb lehet.”
A junior bajnokság végeredménye, eredmények  és statisztikák megtekinthetőek itt!
További fotók megtekinthetőek itt!
NBII-es felnőtt és junior csapatunk 2012/2013. évi szerepléséről hamarosan összefoglaló és részletes írással, edzői értékeléssel jelentkezünk honlapunkon.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.