erima log
Április 28.-án, vasárnap hazai környezetben, a Hódtói Sportcsarnokban rendeztük meg az Erima Országos Kézilabda Gyermekbajnokság Országos Elődöntő Kelet-1 csoport küzdelmeit. A résztvevő hat csapat számára nem kisebb volt a tét, mint kiharcolni a bajnokság Országos Döntőjében való részvételt. Országos viszonylatban négy Elődöntő kerül lebonyolításra, mindegyikből az első kettő jut tovább, így alakul ki a nyolc-csapatos mezőny a döntőre.
A Magyar Kézilabda Szövetség döntése értelmében a Kelet-1 csoport rendezési jogát Egyesületünk kapta meg, ezzel is elismerve a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club-nál folyó utánpótlás nevelő munkát.
Korosztályos csapatunk az elmúlt egy évben jelentős fejlődésen ment keresztül, a lányok sok mérkőzésen léptek pályára, és egyre karakteresebb játékot nyújtanak. Ennek eredményeként sikerült kiharcolniuk a megyei és regionális döntőből a magabiztos továbbjutást, és eddigi legnagyobb sikerüket elérve szerepelhettek az elődöntőben. A papírforma alapján a vásárhelyi elődöntő két legnagyobb esélyesének a Debreceni SC-SI és budapesti Postás Se csapata tűnt, de a lányok fogadkoztak, hogy beleszólnak a “nagyok játékába” és mindent megtesznek a sikerért.
Ez hajszál híján sikerült is, hiszen a mindent eldöntő csoport-döntőn sokáig vezettünk a nagyon erős debreceni csapat ellen, azonban végül kiélezett végjátékban a hajdúsági csapat győzedelmeskedett, ezzel pedig elszálltak a csapat továbbjutási esélyei. A lányok becsülettel küzdöttek tovább, és a bronzmeccset magabiztosan nyerték az Ózd ellen.
Az Országos Elődöntő talán legnagyobb tanulsága, hogy sok és becsületesen elvégzett munkával nagyon messzire el lehet jutni, amit a lányok most megtapasztalhattak. Ezúttal még egy kicsit könnyűnek találtattunk az országos elithez tartozó debreceni és budapesti ellenfelünkkel szemben, de az idő Nekünk dolgozik, és jövőre lesz lehetőség a visszavágásra.
SZÉP VOLT LÁNYOK, GRATULÁLUNK!
DSCF7818Felső sor: Gaál Adrienn edző, Kiss Noémi, Balog Dóra, Mérai Maja, Molnár Kata, Nagy Brigitta, Tarján Petra, Kálló Barbara, Kis Márk edző; Középső sor: Horváth Zsófia, Besenyi Napsugár, Szöllősi Zsófia, Kardos Martina; Elől: Besnyi Viktória és Kalmár Dóra
Eredmények:
Hódmezővásárhelyi LKC – Orosházi NKC 11-5
Postás SE – Lóci DSE Ózd 21-5
Orosházi NKC – Debreceni SC-SI 3-28
Lóci DSE Ózd – Gyöngyös 6-5
Debreceni SC-SI – Hódmezővásárhelyi LKC 13-9
Gyöngyös – Postás SE 5-23
Csoportok végeredménye:
A csoport                             B csoport
1. Postás SE                          1. Debreceni SC-SI
2. Lóci DSE Ózd                   2. Hódmezővásárhelyi LKC
3. Gyöngyös                         3. Orosházi NKC
Elődöntők
Postás SE – Hódmezőváasárhelyi LKC 18-10
Lóci DSE Ózd – Debreceni SC-SI 6-20
Helyosztók:
5. helyért Gyöngyös – Orosházi NKC 7-15
3. helyért Hódmezővásárhelyi LKC – Lóci DSE Ózd 13-9
1. helyért Debreceni SC-SI – Postás SE 15-13
Végeredmény:
1. Debreceni SC-SI
2. Postás SE
3. Hódmezővásárhelyi LKC
4. Lóci DSE Ózd
5. Orosházi NKC
6. Gyöngyös
A csoportból továbbjutó Debreceni SC-SI és Postás SE csapatainak gratulálunk, és sok sikert kívánunk Számukra a Döntőre!

Gaál Adrienn edző: “Az Orosházával kezdtük a megmérettetést, picit idegesen kezdtek a lányok, túl-izgulták a várva várt napot, de még idejében észhez kaptunk és magabiztosan hoztuk a győzelmet. Következett a Debrecen, szinte 3 hete csak rájuk koncentráltunk és ez látszott a mérkőzésen is. A lányok taktikailag fegyelmezettek voltak maximálisan, küzdöttek hajtottak. Egy kicsivel mégis jobb volt a végjátékban a DSI így csoport másodikként vártuk a keresztjátékot. A Postás csapatával folytattuk a napot, nekik estünk szó szerint, de több hiba csúszott be, így lemaradtunk az Országos Döntőbe jutásról. Szerencsére a lányok nem adták fel és a bronzérmet kiharcoltuk ami nagyon fényesen csillogott a nap végére! Nagyon elégedett vagyok a csapattal, jól sikerült a lányok felkészítése Márkkal! Jövőre mindenképpen a céljaink között lesz hogy az Országos Döntőbe jussunk, kiegyensúlyozottabb játékkal ez sikerülni is fog!

Kis Márk edző: „Az Orosháza elleni mérkőzésen  mélyen a tudásunk alatt teljesítettünk és egy erőlködős győzelmet értünk el. A második mérkőzés a csoport-elsőségről döntött a Debrecen ellen, ezen a mérkőzésen a csapat nagyon akart és hajtott is, félidőben még vezettünk is. A második félidőre sajnos talán az első mérkőzés erőlködése miatt is elfáradtunk és a debreceni csapat fordítani tudott. A Postás elleni csoport-elődöntőben a debreceni meccs csalódottsága és fáradsága kiütközött és sajnos sima vereség lett a vége. A bronzmeccs következett ahol az Ózd csapatát legyőzve megszereztük a bronzérmet. A mérkőzés eléggé nyögvenyelősen indult, próbáltunk a már fentebb említett 3 mérkőzésen kevesebb szerephez jutott játékosoknak megadni a lehetőséget, amivel sajnos nem igazán éltek, de miután megfordítottuk az eredményt és a győzelmünk nem forgott veszélybe, ezek a játékosok is megmutatták: lehet Rájuk számítani…
Sajnos a 3. helyezéssel kiestünk és nem jutottunk Országos Döntőbe, de a bronzérem is szép eredmény (a csapat eddigi legnagyobb sikere). Dolgozunk tovább, hogy jövőre ott lehessünk a legjobbak között a nyolcas döntőben. Gratulálok a lányoknak és edzőkollégámnak „Beninek”, és köszönöm az Egyesület számára, hogy lehetővé tette  egy Országos Elődöntő lebonyolítását,megrendezését.
Külön szeretném kiemelni Balog Dórikát, aki jól játszott és megszerezte első góljait a csapatban”

Az Országos Elődöntőn készült fotók megtekinthetőek itt!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.