A Szeged Kiskundorozsma csapatának meghívására 3 csapatos villámtornán vett részt U8-as csapatunk szombaton. A csapatot 2004-ben és 2005-ben született játékosok alkotják, és Dobra Ildikó edző vezetésével elvégzett  két hónapos közös munka után dicséretes teljesítménnyel nyerték meg a lányok a Szeged Kiskundorozsma KSE által kiírt Őszi Kupáért járó Oklevelet.
A lányok második versenyükön vettek részt, és a II. Török Ferenc Leány Kézilabda Tornán való  ígéretes bemutatkozás után már egyértelműen látszott az elvégzett munka, sokkal tudatosabb és célratörőbb volt a játék mind egyénileg, mind csapatszinten. Bízunk benne, hogy a csapat fejlődése töretlen lesz a jövőben, és rengeteg sikerrel örvendeztetik meg Egyesületünket és városunk sportszerető közvéleményét.
Eredményeink:
Hódmezővásárhelyi LKC – Szeged KKSE 9-4
Orczy Ált. Iskola Szeged – Hódmezővásárhelyi LKC 3-8
Végeredmény:
1. Hódmezővásárhelyi LKC
2. Szeged Kiskundorozsma KSE
3. Orczy Általános Iskola Szeged
Felső sor: Dobra Ildikó edző, Ménesi Enikő, Petróczy Sára, Földesi Dorottya, Fogl Zengő, Korcsik Zoé, Alsó sor: Szöllősi Luca, Aranyi Vivien, Miklós Imola, Bugnó Gréta, Molnár Zita, Kandó Sára
Dobra Ildikó edző: ” Nagyszerű élmény volt a szombati verseny a Csapatnak és személy szerint nekem is. Elsődleges szempont volt, hogy a lányok jól érezzék magukat, felszabadultan és örömmel játszanak, és mindenkinek játéklehetőséget tudjak biztosítani. Azt gondolom, hogy jó úton járunk, ugyanis azt láttam, hogy a lányok igazi közösséget alkotva küzdöttek, és megérdemelten szerezték meg életük első Tornagyőzelmét.  Örömteli, hogy a közelmúltban kialakult mintegy 12-15 fős csapatlétszám lehetővé teszi az ideális munkavégzést az edzéseken, a lányok nagy akarással és igazán jó szellemben dolgoznak, és ez optimizmussal tölt el a jövőre nézve . Köszönjük a Szeged Kiskundorozsma meghívását az Őszi Kézilabda Kupára!”
SZÉP VOLT LÁNYOK, HAJRÁ HLKC!
A tornáról készült további fotók megtekinthetőek itt: http://hlkc.hu/?page_id=4883
Szintén szombaton 2000-es csapatunk is részt vett a Szeged Kiskundorozsma KSE által megrendezett Őszi Kupán. A versenyen idősebb korosztályos csapatok ellen lépett pályára Beslin Anikó csapata (a csapatban 2001-ben született játékosok is lehetőséget kaptak), a részvétellel elsődleges cél volt, hogy Tőlünk fizikálisan erősebb, életkorban idősebb csapatok ellen edződjön korosztályos csapatunk.
Ennek tükrében igazán dicséretes volt a csapat helytállása a régió, sőt talán az ország egyik legerősebb ’99-es csapata (Szeged KKSE) elleni tisztes helytállás, a szintén magas szinten kézilabdázó Orosházi NKC ellen pedig az utolsó pillanatig kiélezett mérkőzésen szenvedtünk 1 gólos vereséget úgy, hogy kis szerencsével, picit jobb védekezéssel akár mi is megszerezhettük volna a győzelmet. A lelkes, de még az út elején járó Csepel ’98-99-es csapata ellen magabiztos győzelmet arattak lányaink.
Eredmények:
Szeged KKSE ’99 – HLKC ‘2000   18-8
Szeged KKSE ’99 – Orosházi NKC ’99   19-9
HLKC ‘2000 – Csepel ’98-99   18-11
Orosházi NKC ’99 – Csepel ’98-99   15-6
HLKC ‘2000 – Orosházi NKC ’99   20-21
Csepel ’98-99 – Szeged KKSE ’99   9-30
Végeredmény:
1. Szeged Kiskundorozsma KSE ’99
2. Orosházi NKC ’99
3. Hódmezővásárhelyi LKC ‘2000
4. Csepel ’98-99
 Csapatunkban pályára lépett:
Bánfi Petra (k), Áncsán Fanni (k), Földesi Gerda, Klemm Kata, Kovács Adrienn, Kandó Dorottya, Varga-Tóth Rebeka, Blaskovics Ingrid, Farkas Izabell, Viski Lili, Mészáros Sarolta, Edző: Beslin Anikó
A Tornán készült fotók megtekinthetőek itt: http://hlkc.hu/?page_id=4898

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.