Sikerrel vettük a hétvégén Siklóson megrendezett Erima Országos Kézilabda Gyermek Bajnokság Nyugat-2 Régió Országos Elődöntőjét, így a tavalyi évhez hasonlóan idén is az ország legjobb 8 csapata közé került 2000-es csapatunk.
Három mérkőzés várt a lányokra, és utólag elmondhatjuk, hogy optimizmusunk nem volt alaptalan, hiszen az első mérkőzés második félidejében bekövetkező holtpont kivételével magabiztos, jó játékot nyújtott a csapat, és a csoportból első helyen jutott az Országos Döntőbe.
A házigazda, és az egyik továbbjutó helyre aspiráló Siklós Kanizsai DSE csapata ellen kezdtünk, és ellentmondást nem tűrő 5-0-ás kezdésünk talán minket is túlságosan megnyugtatott. Az első félidőben végig tartottuk ugyan 3-4 gólos előnyünket, azonban a második félidő rémálomszerűen folytatódott. A lelkes hazaiak – a korosztályban ritkán látható fizikai adottságú átlövőjüknek köszönhetően – lassan ledolgozták hátrányukat, így a végén be kellett érnünk egy döntetlennel.
Második mérkőzésünkön a Hétfő KC Csorna ellen léptünk pályára, azzal az elvárással, hogy csak a győzelem lehet elfogadható eredmény. Tudtuk, hogy a csornaiak fenik Ránk a fogukat, azonban jó játékkal tudatosítottuk, hogy melyik a jobb csapat. Határozott védekezés, hatékony helyzetkihasználás, kombinatív támadásépítés jellemezte játékunkat, így nem is lehetett más a végeredmény, mint magabiztos HLKC győzelem.
Utolsó mérkőzésünkön a papíron leggyengébb Körmend DMTE-Nádasd ellen léptünk pályára, ez a mérkőzés első néhány percét leszámítva meg is látszott. Kicsit bizonytalan kezdés után folytattuk a Csorna elleni szép, kombinatív játékot, ennek az eredménye egy újabb nagyarányú győzelem lett. A hétvégi teljesítményünkkel bebizonyítottuk, hogy ott a helyünk az ország nyolc legjobb csapata között, hiszen mind csapatként, mind egyénileg kitűnő teljesítményt nyújtottunk.
Minden poszton nagyszerű játékot produkáltunk, azonban Gál Krisztina szélsőjátéka és Áncsán Fanni (kis képeken) kapuban nyújtott teljesítménye az egész mezőnyből kimagaslott.
Felső sor balról: Blaskovics Ingrid, Fenesi Renáta, Klemm Kata, Kandó Dorottya, Földesi Gerda, Beslin Anikó és Sipter Lajosné edzők, Középső sor: Farkas Izabell, Varga-Tóth Rebeka, Viski Lili, Gál Krisztina, Molnár Sára, Alsó sor: Bánfi Petra és Áncsán Fanni kapusok
Eredmények:
HLKC
– Siklós Kanizsai DSE 12-12 (8-4)
HLKC:
Áncsán – Gál 4, Fenesi, Földesi 1, Klemm 6, Varga-Tóth 1, Kandó Cs: Bánfi (k), Farkas, Blaskovics, Molnár, Viski
Hétfő KC Csorna – HLKC 11-19 (7-9)
HLKC:
Áncsán – Gál 5, Fenesi 4, Földesi 1, Klemm 4, Varga-Tóth 3, Kandó 1 Cs: Bánfi (k), Farkas, Blaskovics 1, Molnár, Viski
Körmendi DMTE-Nádasd – HLKC 11-18 (7-11)
HLKC:
Áncsán – Gál 4, Fenesi 1, Földesi 4, Klemm 4, Varga-Tóth 2, Kandó 2 Cs: Bánfi (k), Farkas 1, Blaskovics, Molnár, Viski
Végeredmény:
1. HLKC
2. Siklós Kanizsai DSE
3. Hétfő KC Csorna
4. Körmendi DMTE-Nádasd
Ezzel kialakult az Országos Döntő – 2012. május 5.-6., Szeghalom – mezőnye:
A csoport: Dunaújvárosi Városi SI, Euronovex Tápiószele, Angyalföldi Sportiskola DSE, HLKC
B csoport: Tamási KC, Ferencvárosi Torna Club, Debreceni SC-SI, Siklós Kanizsai DSE
A mezőnyben megtalálható a tavalyi döntőben aranyérmes (ASI-DSE) ezüstérmes (Tamási KC) és bronzérmes (FTC), valamint további helyezettek (Debrecen, Siklós és HLKC), csapatunk számára cél az országos elitben való helyünk megszilárdítása, és a tavalyi 6. helyezés túlszárnyalása.

HAJRÁ LÁNYOK, HAJRÁ HLKC!!!

A képek itt tekinthetők meg.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.