Január 15.-én, vasárnap került volna megrendezésre a Hódtói Sportcsarnokban az Erima Országos Kézilabda Gyermek Bajnokság Csongrád Megyei Döntője a HLKC, KSZSE és a Szeged KKSE U11-es csapatai között. Sajnos a hármas döntő a KSZSE csapatának váratlan és tömeges megbetegedése miatt elmaradt, így a Szeged KKSE elleni magabiztos győzelemmel hangoltunk vasárnap, és vártuk az elmaradt mérkőzés pótlását.
Örömmel tapasztaltuk, hogy a szegedi lányok szervezete villámgyorsan leküzdötte a betegséget, így a két csapat lejátszhatta az elmaradt mérkőzést, ami igazi presztízsharc a két szomszédvár csapata között. Mindeközben csapatunk számos, meghatározó játékosa vírusos megbetegedéssel küszködött, ám meg sem fordult a fejünkben a mérkőzés lemondása, elhalasztása, a sportszerűséget szem előtt tartva vártuk ellenfelünket.
A két csapat mérkőzésein tapasztalt feszült, ideges és sajnos kapkodó játékkal indult a mérkőzés, felváltva estek a gólok mindkét oldalon. Csapatunkból nagyon hiányzott a játékot betegen vállaló Klemm Kata dinamikus játéka, és az utóbbi időben állandósuló 4-5 lőtt gólja. A félidőre 7-7-es döntetlennel vonultak a csapatok, borítékolható volt, hogy az a csapat kerül ki győztesen a csatából, amelyik nyugodtabban, kevesebb hibával tud játszani.
A második félidő sem hozott változást, tovább folytatódott az adok – kapok, azonban a félidő derekán a KSZSE ellépett 2-3 góllal, melyet a hajráig meg is őriztek. Ekkor azonban a vásárhelyi lányok megrázták magukat, és huszáros hajrával az utolsó három percben háromgólos hátrányból sikerült egyenlítenünk. Meghatározó és döntő volt Gál Kriszti és Fenesi Renáta gólerős játéka, valamint a végjátékban 2 hatalmas ziccert fogó Áncsán Fanni kapusteljesítménye.
Így igazságos döntetlen született a megyei rangadón, mellyel a HLKC csapata már biztos résztvevője a Csongrád, Tolna és Bács-Kiskun megye legjobb hat csapatával később megrendezendő Régiós Döntőnek. A másik továbbjutó helyről a KSZSE – Szeged Kiskundorozsma KSE mérkőzés dönt.
A KSZSE mai teljesítményéhez gratulálunk, nagyszerű teljesítménnyel rukkolt ki csapatuk. Reméljük, hogy a jövőben elkerüli Őket a hétvégihez hasonló betegséghullám!
HLKC – KSZSE 12-12 (7-7)
HLKC: Áncsán – Gál 3, Fenesi 5, Földesi 2, Klemm 1, Borbás 1, Varga-Tóth Cs: Bánfi, Kandó, Blaskovics, Molnár, Viski, Kiss
KSZSE: Simon 2, Bognár 4, Kovács 3, Koltai 3, Koncz, Gion, Németh, Szántó, Frányó, Csáki, Hajdú, Csabai

További fotók a Galériában!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.