Hétvégén elrajtol a 2021/2022. évi NBII felnőtt bajnokság. Csapatunk vasárnap 16.00 órától az elmúlt évben még NBI/B-ben szereplő Kecskeméti NKSE gárdáját fogadja a Balogh Imsiben.
A kifejezetten sikeres tavaszi szereplés után csapatunkat továbbra is a Papp Mihály, Deák Tamás edzőpáros vezeti. A bajnokság nyitánya előtt Őket kérdeztük a felkészülésről, a bajnokság mezőnyéről és célkitűzéseinkről.

„Július 26-án kezdtük meg a felkészülést a felnőtt csapattal, aminek gerincét idén is ifi korú fiataljaink alkotják. A felkészülésünk jól sikerült, szorgalmasan dolgoztak a lányok. Talán egyetlen negatívumként említhetem, hogy többen nyári munka vagy egyéb elfoglaltság miatt kevesebb edzésen tudtak részt venni. Remélem, szeptembertől ez a helyzet rendeződik, és teljes létszámmal tudunk nekivágni a bajnokságnak.” – fogalmazott Papp Mihály vezetőedző.

Sajnos a tavasszal összeállt és bravúrosan teljesítő játékos-keretünkben sok változás történt. Több fiatal játékosunk is magasabb osztályba igazolt. Többek között a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia, a Vác, a Fradi, és a Vasas korosztályos csapataiba is kerültek fiataljaink, akiknek ezúton is sok sikert kívánunk további pályafutásukhoz. Az érkezői oldalon szerepel Nagy Emese, aki 2 év után visszatér csapatunkhoz, valamint 3 tehetséges fiatal játékos (Budai Boglárka, Kárász Szimonett, Rácz Petra) kettős játékengedéllyel érkezik a Szegedi NKE csapatától.

Deák Tamás edző: „A tavalyi évhez képest jelentős változások történtek a játékos-keretünkben.  A távozókat próbáltuk pótolni, és minden bizonnyal még több feladat hárul saját nevelésű, vásárhelyi fiatal játékosainkra is. A visszatérő Nagy Emese sokat segíthet a fiataloknak, míg a kettős játékengedéllyel érkező játékosok esetében nagy kérdés, hogy milyen gyorsan tudjuk beépíteni Őket a csapatba.”

Az elmúlt szezonban az aranyérmes, és feljutó FKSE Algyő magasan kiemelkedett a mezőnyből, idén viszont kiegyenlítettebbnek tűnik a bajnokság mezőnye. Erről így vélekedett Papp Mihály vezetőedző:
Úgy gondolom, hogy a bajnokságnak most nincs egyértelmű esélyese, 3-4 csapat is nagy eséllyel pályázhat erre a címre. Első ellenfelünk, Kecskemét is ide tartozik. Mi azon leszünk, hogy minden meccsen a lehető legjobbunkat nyújtsuk. Ha sikerül tovább vinni fiataljainknak a tavalyi lendületet, akkor bizakodva várhatjuk az idei szezont is.

„Véleményem szerint az idei NBII-es bajnokság sokkal kiegyensúlyozottabb, mint tavaly. Sok közel azonos erejű csapat van, minimális dolgok és a pillanatnyi forma fog dönteni, hogy egy-egy meccsen ki nyer. Az első pár forduló választ ad az erőviszonyokra, és arra is, hogy mi mire lehetünk képesek a bajnokságban. A tavaly még egy osztállyal feljebb szereplő Kecskeméttel kezdjük az évet, szerintem Ők az egyik legfőbb esélyesei a bajnokságnak. Ettől függetlenül azon leszünk vasárnap, hogy megnehezítsük a dolgukat. Nehéz meccsre számítunk, de ha fegyelmezettek leszünk, akkor bármi lehet a meccs kimenetele.” –  Deák Tamás.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.