Duplán fontos mérkőzésre készültünk szombaton a Mezőtúr ellen az NBII-es bajnokság utolsó előtti fordulójában. Egyrészt hosszú idő után újra közönség előtt játszhatottunk, másrészt esetleges győzelmünkkel az utolsó forduló eredményétől függetlenül már biztosan ezüstérmesnek mondhattuk volna magunkat. Viszont azt is tudtuk, hogy nagyon nehéz összecsapásra számíthatunk, hiszen a Mezőtúr ádáz harcot folytat a bennmaradásért, és fizikálisan erős játékosai ellen fiataljainkra nehéz összecsapás várt.
Nagy elánnal kezdtük a meccset, viszont sok hiba csúszott a játékunkba, amit talán a túlzott akarás számlájára írhatunk. Az első 10 percben felváltva estek a gólok, eztán viszont nagyon jó periódust produkáltunk, és főként Ötvös Netti gólerős játékának köszönhetően a 20. percben már 15-10 állt az eredményjelzőn. Azonban nem dőlhettünk hátra, mivel a Mezőtúr magas és erős átlövői vezetésével szép lassan felzárkózott, és a félidő végéig 2 gólosra csökkentette hátrányát (20-18).
A második félidő sajnos nem az elképzeléseink szerint alakult. Egyre több hiba csúszott a játékunkba, a vendégek viszont szinte minden lövésből betaláltak. A játékrész derekán már a Mezőtúr vezetett (42. perc 24-25), szerencsére azonban fiataljaink nem estek pánikba. Az utolsó negyedórában sokkal összeszedettebben és veszélyesebben kézilabdáztunk, és védekezésben is váltani tudtunk a fáradó vendégcsapat ellen. Serdülőkorú játékosunk, Varga Nóra döntő érdemeket szerzett az előny visszaszerzésében, de Klemm és Török is a legjobb pillanatokban talált be. Az utolsó pár percre kialakult 3-4 gólos előnyünket megőriztük, így teljesen megérdemelt győzelmet arattunk a bennmaradásért kettőzött erővel küzdő  Mezőtúr ellen.
A győzelemmel és a megszerzett ezüstéremmel óriási sikert aratott megfiatalított csapatunk, egyben csattanós választ is adott a kétkedőknek, akik temették őket a tavaszi szezonban.

Hódmezővásárhelyi LKC – Mezőtúri AFC-Syngenta 35-31 (20-18)
NBII női felnőtt bajnokság
Hódmezővásárhely, Balogh Imsi Sportcsarnok – 80 néző
Jv: Bugyi, Nász
HLKC: Áncsán – Ötvös 8, Bugnó, Török 6, Blaskovics 2, Fehér 2, Petróczi 1,  Cs: Rácz G. (k), Vörös,  Klemm 6, Prikler 1, Fürdök, Molnár, Rácz V. 1, Földesi L. 2, Varga 6
Mezőtúr góllövői: Papp 7, Tóth M. 6, Négyesi 6, Patkós 5, Papp 4, Nyitrai 2, Tóth R. 1
Kiállítások: 12 illetve 14 perc
Büntetők: 8/7 illetve 4/2

Papp Mihály mb. vezetőedző: “Nagyon hullámzó játékkal sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést. Végig problémát okozott védekezésben megállítani az ellenfél erős átlövőit, így sok gólt kaptunk a távoli zónákból. Támadásban a helyzetkialakítással nem volt problémánk, viszont a 35 lőtt gól ellenére nagyon sokat hibáztunk a befejezéseknél. Ezzel a győzelemmel sikerült megszereznünk az ezüstérmet a bajnokságban. Jövő héten újabb 2 ponttal szeretnénk búcsúzni szezontól.”

A mérkőzésen készült fotók megtekinthetőek ITT!

A zárófordulóban május 22.-én a Bácsalmás vendégeként Kelebián lépünk pályára.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.