Hódmezővásárhelyi LKC – Kecskeméti NKSE U22 24-23 (13-11)
NBII női felnőtt bajnokság
Balogh Imsi Sportaréna (zárt kapuk mögött)
Jv: Mészáros M., Szűcs A.
HLKC: Áncsán – Ötvös 1, Bugnó 5, Török 3, Blaskovics 1, Vörös  2, Kovács 2, Cs: Rácz G. (k), Jován (k), Klemm 6, Molnár 1, Földesi L. 1, Földesi B. 1, Rácz V. 1, Varga
KNKSE góllövői: Radva 7, Csorba 4, Garagó 3, Árvai 3, Bálint 3, Pécsi V. 2, Iványi 1
Büntetők: 4/3 illetve 9/7
Kiállítások: 12 illetve 12 perc

Jól és koncentráltan kezdtük a mérkőzést, hatékonyan működő védekezésünknek köszönhetően a kecskemétiek közel 9 percig nem tudtak a kapunkba találni. Ugyan támadásépítésben több hiba is becsúszott, azonban hátul rendre javítani tudtunk. Az első játékrészben végig 3-4 gólos előnyben voltunk, de nem tudtuk végérvényesen leszakítani a lelkes vendégeket, sajnos fiataljaink keze többször is megremegett döntő szituációkban. A  félidő hajrája a Kecskemétnek sikerült jobban, így megnyugtató előnyünk mindössze két gólosra olvadt (13-11) a pihenőre.
Sajnos a második félidőre sem sikerült megnyugodnunk, és lecsökkenteni a hibáinkat. Ennek köszönhetően a vérszemet kapó vendégcsapat végig a “nyakunkban loholt”, sőt a félidő derekán át is vették a vezetést (44. perc 17-18). Sajnos az indokolatlanul sok kiállítás és büntető sem a mi malmunkra hajtotta a vizet, így szoros eredménnyel érkeztünk a meccs hajrájába (50. perc 20-20). Szerencsére azonban helyén volt a szívünk és a csapategység, Klemm Kata góljai pedig a legjobbkor jöttek. Összességében minimális különbséggel de teljesen megérdemelten tartottuk itthon a rendkívül fontos 2 pontot, kicsit több higgadtsággal játszva magabiztosabb lehetett volna a győzelmünk. Sikerünk kulcsa egyértelműen a látványosan javuló védekezésünk volt, most is jól dolgoztunk hátul és 23 gólon tudtuk tartani ellenfelünket. Örömteli, hogy fiataljaink közül mindenki belekóstolhatott a kiélezett mérkőzésbe, és hozzájárulhatott a sikerhez!

Papp Mihály mb. vezetőedző: “Igazi csapatmunka volt ez a mai győzelem. Egy végletekig kiélezett mérkőzésen sikerült megszerezni a 2 pontot, amit elsősorban a végig jól működő védekezésünknek köszönhetünk. Gratulálok a lányoknak!”

Egy hét szünet következik a bajnokságban, legközelebb április 10.-én hazai pályán a Szarvas csapatát fogadjuk.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.