A Hódmezővásárhelyi LKC NB II-es felnőtt csapatának felkészülése lassan a hajrába ér, hiszen az első februári hétvégén már a Mezőtúr elleni elmaradt meccsüket pótolják a lányok. Dankó Ervin vezetőedzővel beszélgettünk.

Hogy áll a felkészülés, hol tart most a csapat?

Dankó Ervin: “A felkészülés elején is láttam, hogy a tavalyi módszer, hogy hamarabb kezdünk labdával foglalkozni, az idén is működik. Az erősítést és a labdás edzést vegyítettem eddig. Azt gondolom mind játékban, mind pedig erőben jó állapotban vannak a lányok. A mostani hét is még a terhelés jegyében telt, de azért a következő héten már egyértelműen próbálok könnyíteni fizikális oldalon. A következő szombaton megyünk Mezőtúrra, ami egy elmaradt mérkőzés, ez lesz talán a főpróba az utána következő nagy feladatainkra.”

Korábban említetted, hogy újabb fiatalok csatlakoztak a felnőtt kerethez. Kik ők és hogy sikerült a beilleszkedésük?

Dankó Ervin: “Még három serdülő játékos került fel a keretbe. Prikler Borbála beállós, Földesi Boróka szintén beállós poszton és a kapuban Jován Édua, aki már korábban bemutatkozott ugyan a kapuban. A belső poszton elsősorban a védekezésben számítok majd a lányokra, hiszen talán a két legerősebb, legmagasabb játékosa a serdülőnknek. A beilleszkedésük zökkenőmentes volt, örülnek, hogy itt lehetnek, a tisztelettel vannak a felnőtt játékosok iránt és teljes hévvel dolgoznak. Ha még ebbe a félévben nem is, de az elkövetkezendő egy évben ők is odaérnek, hogy többször be tudnak majd mutatkozni a felnőttek között és remélem, tovább öregbítik, hogy erősen fiatal a csapat és rengeteg benne a vásárhelyi játékos.”

A Mezőtúr elleni meccset követően két nehéz mérkőzés vár rátok a Gyula majd az Algyő ellen. Mire számítasz ezeken a meccseken?

Dankó Ervin: “A Mezőtúr valóban felhozó mérkőzés lesz, ott kell majd felfelé hoznunk a formát. A Gyula egy nagyon markáns csapat, a legutóbbi őszi meccs óta 5-6 új játékost igazoltak, többek között tőlünk is Lukács Nórát. Ez egy sorsdöntő mérkőzés lesz a csapatunk életében. Ott azért az érmek sorsa is eldőlhet – ha nyerünk, akkor megvan a reális esélye, hogy a dobogón fogunk végezni. Nekünk az lesz a csúcsmérkőzés. A legnehezebb persze az Algyő elleni meccs lesz, de oda nem elég a csúcsforma, más tényezők is kellenek, hogy esélyünk legyen azon a mérkőzésen.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.