Habár a HLKC U10-U11-es csapatai sem tudtak minden bajnoki meccset lejátszani, az edzéseket mindig sikerült megtartani és sokat fejlődtek a lányok.

Augusztusban Fogl Barbara edző vezényletével kezdte meg a felkészülést az U10-es szivacskézis csapata és az U11-esek, akik már nagypályán, bőrlabdával játszanak. Az új edzőnek és csapatának ugyan össze kellett csiszolódnia az első hetekben, a szezon végére azonban egyre összehangoltabbá vált a közös munka.

„Annyi szerencsénk volt, hogy a csarnokban tudtunk edzeni és heti három edzéssel készültünk a bajnokságra. A szivacsosok nagyon sokat fejlődtek, többen a nagyobbakhoz is feljátszanak és ott is egyenértékű játékosoknak számítanak. A lányok az elvárásoknak megfelelően teljesítettek és akadtak nagyon jó egyéni teljesítmények. A csapat nagy részét a Szent Istvános lányok adják, így megvannak az alapok, amelyekre szépen tudunk építkezni a jövőben” – mondta a fiatalabbak kapcsán Fogl Barbara edző.

Az U11-eseknek valamelyest a váltást is meg kellett szokni, hiszen váltottak a szivacskézilabdáról, azonban jól vették az akadályt és ügyesen játszottak a bajnokságban, jól teljesítettek az edzéseken.

„A szezon végére sikerült teljesen összecsiszolódnunk, ez fontos volt, így a jövőben szépen tudunk tovább építkezni. Egyre inkább látom, hogy kire milyen pozícióban számíthatok, a lányok pedig ügyesek, hiszen ebből a csapatból is többen feljátszanak az U12-esekhez, ahol magabiztosan helytállnak, ami külön öröm számomra. Mindkét korosztályban van hova fejlődnünk, vannak erősebb csapatok, de azt gondolom hamarosan velük is fel tudjuk venni a versenyt, ami a célunk” – értékelt az edző.

A csapatok január első hetében kezdhetik meg a közös edzéseket.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.