A HLKC U9-esei a Balogh Imsi Sportarénában vendégeskedtek és az U10-esekkel játszottak évbúcsúztató meccset.

Rendhagyóan búcsúztatták fiatal szivacs-kézilabdásaink az idei évet. A Szent Istvános U9-es korosztály ugyanis a Balogh Imsi Sportarénában vendégeskedett, ahol Dobra Ildikó tanítványai az U10-esekkel tartottak közös edzést, majd egy kis egymás elleni játék következett.

„Nagyon jó volt látni a két korosztály együtt játszani. A lányok nagyon aranyosak voltak, egy kis bemelegítés és fogót követően felállítottuk a szivacs kézilabda pályát és az ifista játékosok vezetésével játszottunk egyet. A csapatom tagjai eleinte talán egy kicsit megvoltak lepődve, szokatlan volt nekik a helyzet, de gyorsan belerázódtak és nagyon jól érezték magukat. Ez volt a lényege ennek a délutánnak” – fogalmazott az U9-esek vezetőedzője Dobra Ildikó.

Az egyesület és a Szent István Általános Iskola együttműködése több éve tart, a klub pedig kifejezetten fontosnak tartja ezt a kapcsolatot, az utánpótlás nevelés elengedhetetlen pilléréről beszélhetünk.

“A Szent István Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi LKC immár negyedik éve működik együtt az iskolai kézilabda-oktatásban. Egyesületünk az iskolai tanrendbe, illetve a délutáni sportsávba építve tart edzéseket az iskola első, második és harmadik osztályos leány tanulóinak, illetve versenyeztetjük Őket a Magyar Kézilabda Szövetség Kisiskolás bajnokság U8 és U9 korosztályában. Örömteli, hogy az együttműködés gyümölcseként az elmúlt három évben az iskolai képzés után sok leány csatlakozott Egyesületünkhöz, és kézilabdázik azóta is a HLKC színeiben. Ez a délután arról szólt, hogy az iskolai U9 csapatunk egy jó hangulatú, közös edzésen, játékon vegyen részt az Egyesület U10 csapatával az impozáns Sportarénában. Öröm volt látni a gyerekek lelkesedését és örömét, illetve azt hogy mennyit fejlődtek Dobra Ildikó edző kezei alatt az elmúlt időben. A jövőben ezeket a közös foglalkozásokat az iskolával együttműködve szeretnénk rendszeressé tenni, ezzel is megerősítve azt, hogy mennyire fontosak számunkra ezek a gyerekek! Látva a lányokat, biztos vagyok benne, hogy számtalan tehetséges kézilabdázó kerül ki közülük a jövőben, akik a HLKC-ban sikeresek lehetnek!” – fogalmaz Áncsán István, a klub ügyvezetője.

Az U9-esek számára is most a karácsonyi pihenő következik, majd januárban folytatódhatnak az edzések és a következő évben a tervek szerint a versenyek is elkezdődhetnek a fiatalok számára.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.