Szombaton hazai pályán, de zártkapus mérkőzésen folytatta az NB II-es női kézilabda-bajnokságot a Hódmezővásárhelyi LKC felnőtt csapata. A lányok a Gyomaendrőd ellen arattak 10 gólos győzelmet.

A tabella első felébe tartozó Gyomaendrőd ellen játszott szombaton újabb NB II-es bajnoki meccset a Hódmezővásárhelyi LKC a Balogh Imsi Sportarénában. Sajnos a találkozó zárt kapuk mögött, az együttes szurkolói nélkül zajlott, a lányok azonban így is szívvel és lélekkel játszottak.

Az összecsapás ugyan gyomaendrődi góllal indult, de a vendégek csupán a 2. percig vezették a mérkőzést. A következő támadásból sikerült az egyenlítés és ezt követően a HLKC-s lányok már nem is adták ki a kezükből a győzelmet. Igaz az első 10 perc nem alakult vásárhelyi szempontból tökéletesen, ebben a periódusban fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 5 perc alatt egy 6-0-s rohammal sikerült meglépniük a mieinknek. A támadás mellett a védekezésben is tökéletesen tette dolgát a csapat, így végül 8 gólos előnynél jöhetett a fordulás.

A játék képe a fordulás után sem változott jelentősen, a kialakított előnyt biztos kézzel őrizte a vásárhelyi együttes, így Dankó Ervin edző ismét igyekezett minél több lehetőséget adni a fiataloknak, akik ez alkalommal is meghálálták a bizalmat. A csapat felszabadult játékára jellemző, hogy az utolsó gólunkat sikerült egy kínai figurát tökéletesen kivitelezve végre hajtani, Vörös Niki ívelte fel a labdát, Dankó Lea pedig a gyomaendrődi kapuba továbbította, beállítva a 39-29-es végeredményt.

Női kézilabda NB II, Dél-keleti csoport, 9. forduló

Hódmezővásárhelyi LKC – Gyomaendrődi NKSE 39-29 (21-13)

HLKC: Rácz G., Áncsán, Kovács A., Csáki 9, Szabó 8, Lukács, Vér, Petróczi, Török 7, Dankó 4, Baráth 1, Vörös 1, Földesi L. 1, Bugnó, Farkas, Kovács Sz. 8.
Edző: Dankó Ervin

Nyilatkozat: „Boldog vagyok a győzelem miatt, hiszen a mostani vírushelyzetben kicsit zaklatott minden, akár az edzéseink is. Ennek ellenére, amit elterveztünk, azt majdnem maradéktalanul véghez is vittük. Támadásban különösen jók voltunk, de a múlthéthez képest a védekezés is javult. Mindenki odatette magát, szívvel játszottunk. Most különösen örülök a győzelemnek és a mutatott játéknak.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.