A hétvégén végre elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hosszú hetek óta készül. A lányok úgy tűnik, jó formában vannak, és tűkön ülve várják a szombati, Gyula elleni összecsapást. Dankó Leával beszélgettünk.

Július végén kezdte meg a felkészülést a soron következő szezonra a HLKC NB II-es csapata. A félbeszakadt bajnokságot és edzéseket követően indulhatott el ismét a közös munka és egy olyan felkészülés, amire talán még sosem volt példa.

„Nagyon nehéz volt ez a felkészülés. Nehéz volt az előző szezonban is azt megoldani, hogy online voltak az edzések. Futások voltak kiadva, otthon kellett kondicionáló edzéseket csinálni adott videókkal, ami eléggé személytelen és mégsem azt az erőnlétet biztosítja, mintha edzésekre jártunk volna. Ebből visszatérni abba, hogy a közösségben edzünk nagy váltás volt. Nagyon vártuk, hogy visszatérjünk a közös edzésekhez, viszont erőnlétben nem voltunk megfelelő állapotban. Nehezen szoktuk meg a labdás játékokat, akár egymást is. Az első meccseken például nagyon jól látszott, hogy nem éreztük egymást, nem sikerültek a passzok, nem jött ki úgy a játék, ahogy ahhoz hozzá voltunk szokva. A felkészülés egyébként jó hangulatba telt, nagyon odatettük magunkat, rengeteg erősítettünk, futottunk és most úgy érzem, hogy a csapat ott tart, ahol márciusban befejeztük” – mondta el csapatunk játékosa, Dankó Lea.

Az első hetekben a futás és az erőnlét visszaszerzése játszotta a főszerepet, majd következtek a labdás edzések, majd augusztusban a Gyomaendrőddel már edzőmeccsen gyakoroltunk. Nem csak NB II-es, hanem NB I/B-s csapatok ellen is játszottunk, végül pedig az Algyő ifi csapatát sikerült 50-18-ra legyőzni a bajnoki főpróbán.

„Mindig voltak jó pillanatok, minden edzőmeccsen volt olyan, amivel kapcsolatban úgy éreztem, hogy van bennünk lehetőség és újra jók leszünk, hogy újra összeáll a csapat. Például az utolsó Algyő elleni mérkőzésen végre megjött a lendület és az a tűz bennünk volt, ami az első edzőmeccseken nem volt meg” – fogalmazott Dankó Lea.

Szeptember 12-én pedig már a bajnoki rajt következik, Gyulára látogatunk, ahol mindig izgalmas és kemény csörtéket vívtunk az elmúlt években. Most sem számítunk másra, a cél viszont a két pont begyűjtése.

„Egész héten nagyon készültünk. Úgy gondolom, hogy megfelelő állapotban fogunk a Gyula ellen felállni és mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Remélem, hogy a csapatban meglesz az tűz, lelkesedés és csapatjáték, amivel a győzelem sikerülhet is” – tette hozzá Lea.

A találkozót zárt kapuk mögött rendezik meg, szeptember 12-én 18 órától.

Hajrá HLKC!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.