Munkába lendültek a Hódmezővásárhelyi LKC korosztályosai is. Augusztus első hetében az U12/13/14/15-ös csapataink valamint a serdülő és ifjúsági korosztályok is Szeghalmon edzőtáboroztak.

Az elmúlt hetekben megkezdte a közös munkát és edzéseket a Hódmezővásárhelyi LKC korosztályos csapatainak javarésze is. Az U12-15 közti korosztály, a serdülőkkel és az ifjúsági játékosokkal karöltve Szeghalmon edzőtáborozott, hasznos tapasztalatokat és élményeket gyűjtve. A hangsúly a kézilabdán volt, ám a csapatépítés is fontos részét képezte az öt napos „kiruccanásnak”

Beslin Anikó U12/13-as csapataink edzője:

„U13-as csapatunk első edzőtáborozásán vett részt Szeghalmon. A lányok nem tudták, csak sejtették, hogy milyen élményekben lesz részük! Nagyon lelkes kis brigád jött össze, mind a munka, mind a kikapcsolódás terén. Úgy érzem a tábor minden szinten elérte a célját: kőkemény munkát végeztünk a napi 2 edzésen, illetve a közös munka, együttlét egy héten keresztül igazán jól összekovácsolt minket! Hazatérve sem sokat pihenünk, folytatjuk a megkezdett munkát, hiszen már nagyon várjuk a megmérettetéseket!”

Papp Mihály U14/15-ös csapataink edzője:

„Augusztus 3-án kezdtük a felkészülést egyhetes edzőtáborral Szeghalmon az U15/14-es korosztállyal napi 3 edzéssel. Erő-állóképesség fejlesztés volt a délelőtti program, délután viszont már a labdáé volt a főszerep. A tábor végeztével elégedett voltam a csapat elvégzett munkájával. Szerencsére a féléves kihagyás nem nagyon látszott meg a lányok technikai tudásán és fizikai állapotán. Augusztus hátralevő felében napi egy edzéssel és edzőmeccsekkel készülünk. Az U15-ösekkel 21-től 23-ig Kiskunhalason veszünk részt egy tornán, míg az U14-es korosztály Dunaújvárosba megy 27-én. Szerencsére a csapat magja egyben maradt, így el tudtunk indulni U15-ben az első osztályban, ahol az ország legjobb korosztályos alakulataival fogunk játszani. A fiatalabbaknál maradt a területi szint. Augusztus 31-én lesz a véglegesítve a bajnokságok menetrendje, akkor fogunk többet tudni a pontos programról. Tavaly nagyon sokat fejlődtek a lányok egyéni és csapatszinten egyaránt. Ha ezt a szezont is ugyanilyen alázattal, szorgalommal végigcsinálják, akkor minden adott a további fejlődéshez.”

Deák Tamás ifjúsági és serdülő csapataink edzője:

„Napi három edzésünk volt, a lányok pedig remekül helytálltak az edzőtáborban, mind mentálisan, mind fizikálisan. Ez a néhány nap a csapatépítésről is szólt, úgy érzem, hogy ennek is köszönhetően egyre jobb az összhang a lányok között. Az edzéseket már július 20-án elkezdtük egy alapozással, akkor az állóképesség fejlesztése kapta a főszerepet, most Szeghalmon fogtunk először labdát. A helyi csapattal egy edzőmérkőzést is játszottunk, ahol az eredményt nem számoltuk, de nagyon ügyesek voltak a lányok, jól játszottak. A folytatásban napi szinten edzünk, a bajnokságok majd szeptember közepén indulnak. Külön öröm, hogy a serdülők között egyre több 2007-es születésű játékos bontogatja a szárnyát.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.