Szombaton 17 órától a Levendula Hotel-FKSE Algyő otthonában folytatódik felnőtt csapatunk számára az NB II-es bajnokság – mint kiderült, sajnos zártkapuk mögött.

A koronavírus okán meghirdetett veszélyhelyzet miatt az elmúlt napon biztossá vált, hogy zártkapus lesz a szombati Levendula Hotel FKSE-Algyő – Hódmezővásárhelyi LKC NB II-es női kézilabda mérkőzés. Nagy kár, hiszen szurkolóink gőzerővel készültek az izgalmasnak ígérkező megyei derbire és így voltak ezzel a hazaiak drukkerei is. A rangadó mivoltát minden bizonnyal csorbítani fogja, hogy a csapatok üres lelátók előtt feszülnek egymásnak.

A bajnokság első és második helyezett csapata találkozik egymással, azonban rögvest hozzá kell tennie, hogy a felek közötti különbség nagyobb annál, mint amit a tabella mutat. Más célok, más költségvetés és akkor a rutin részéről még nem is beszéltünk. Lányaink erőn felül teljesítenek, amit mindenképpen jól példáz a tavaszi menetelés.

„A téli időszakban a játékos keretben történt változások miatt a célkitűzésünk az volt, hogy a középmezőnyben megragadjunk és ott végezzünk. Ehhez képest nagyot fordult a világ, hiszen azóta látjuk, hogy ennél biztosan előrébb fogunk végezni. Ez a lányokkal közös munkának köszönhető, ők teremtették maguknak ezt a helyzetet, keményen megdolgoztak ezért. Sorsdöntő volt a Gyula elleni mérkőzés, amit jó játékkal sikerült megnyerni, az azóta eltelt három fordulóban a csapattal nem akartunk téteteket rakni magunknak. Nem várjuk el magunktól a győzelmet, persze minden meccset szeretnénk megnyerni. Mindenesetre mi nem úgy készülünk, mint az Algyő. Szerintem ráadásul ez a mérkőzés kicsit túl van hypeolva. Semmi sem változott. Az Algyő az esélyese ennek a csatának, rengeteg okból, más a játékoskeret, mások a célok. Nekünk nincsenek túl teljesítési vágyaink, természetesen a pontokért lépünk pályára, de ha nem nyerünk, akkor sincs baj” – fogalmaz Dankó Ervin vezetőedző.

A tavaszi sikereink a közös munkának és a csapategységnek köszönhetőek, valamint a jól eltalált és működőképes védekezésünknek. Ez utóbbi gyakorlatilag minden ellenfélhez hozzá igazítható és az Algyő ellen is kulcskérdés lehet, hiszen amennyiben sikerül ellenfelünket bizonyos gólszám alatt tartani, akár még meglepetést is okozhatunk.

Ehhez persze hatalmas szükség volna a közönségünkre, akik azonban ez alkalommal nem tarthatnak velünk, igaz a hazai drukkerektől sem lesz hangos a sportcsarnok, ám ez talán jelen helyzetben mégis nekünk teheti nehezebbé a mérkőzést.

„A mi szempontunkból ez óriási hátrány. A Blue Front és a szurkolóink nagyon sokat segítenek. Amikor picit megakad a szekér, mindig plusz erőt kapunk a lelátóról. Ráadásul ez a meccs zárt kapuk mögött nem lesz igazi rangadó. Más hangulatú meccs lesz, ami talán az Algyő számára lehet előnyös. Úgy gondolom, hogy ha a nézők ott lehetnének, akkor mi érezhetnénk magunkat hazai pályán a szurkolóinknak köszönhetően” – zárta gondolatait edzőnk.

Hajrá Hódmezővásárhely! Hajrá HLKC!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.