Szombaton ismét hazai pályán játszott bajnokit a Hódmezővásárhelyi LKC NB II-es csapata. A lányok zsinórban ötödik tavaszi győzelmüket szerezték meg a Szarvas ellen.

Két idegenbeli meccset követően végre ismét hazai környezetben léphetett pályára NB II-es felnőtt csapatunk, a Szarvasi NKK volt a vendégünk. A hazai pálya természetesen hazai szurkolókat is jelentett, a Blue Front 1993 Hódmezővásárhely pedig különösen figyelmes volt, hiszen a vasárnapi Nőnap okán egy-egy szál virággal is készültek a játékosok számára.

Maga a találkozó pedig vásárhelyi góllal, Csáki Fanni találatával indult. Habár a meccs eleje talán ennek ellenére sem volt 100%-ban tökéletes, három kapufánk és egy kihagyott hetesünk is akadt, a 9. percben pedig 5-5-re egyenlített a Szarvas. Ezt viszont egy háromgólos etap követte a részünkről, ezután pedig már nem is adtuk ki a vezetést a kezünkből.

A lányok magabiztosan játszottak, habár az első félidőben volt még két újabb kapufánk és egy kihagyott hetesünk, ám szerencsére Áncsán Fanni jó formában védett, sikerült folyamatosan lopni a távolságot,  a 30. perc végén 9 volt a különbség a javunkra. Az első játékrész krónikájához egy szomorú esemény is tartozot, a szarvasiak kapusának sérülése, aki egy rossz kitámasztás után nem tudta folytatni a játékot, társai segítették le a pályáról és később mentővel szállították el, úgy tudni az Achillese sérült meg, neki ezúton is jobbulást kívánunk.

A játék képe a fordulás után sem változott, dinamikus csapatunk tartotta a kialakított előnyt. Vörös Nikolett, Klemm Kata és Kis Viktória is jól szállt be a játékba, a csapat ügyesen kézben tartotta a mérkőzést és végül zsinórban ötödik győzelmét szerezte meg!

Szép volt csajok!

A következő héten a listavezető Algyő otthonába látogatunk, a tavaszi szezon egyik legnehezebb mérkőzése következik

Hódmezővásárhelyi LKC – Szarvasi NKK 38-27 (21-12)
Női kézilabda, NB II Dél-keleti csoport

HLKC: Kovács A. 1, Csáki 9, Szabó 4, Lukács 3, Klemm 2, Török 1, Dankó 9, Baráth 3, Rácz G., Vörös 2, Kis P., Kis V., Farkas, Kovács Sz. 4, Áncsán
Vezetőedző: Dankó Ervin

Nyilatkozat: „Nagyon tudatosan játszottunk. Fokozatosan őröltük fel az ellenfelet. Rengeteg szép megoldás volt és sok jó egyéni teljesítmény. Igazi csapatként működtünk.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.