Ezen a hétvégén sem a Balogh Imsi Sportcsarnokban játszik NB II-es felnőtt csapatunk. A Deszk elleni meccs után újabb utazás vár a lányokra, szombaton Csorváson lépnek pályára. Áncsán Fannival beszélgettünk.

Háromból három azaz mondhatjuk, hogy kifejezetten jól kezdődött a tavasz az NB II-es felnőtt csapatunk számára. A sormintát pedig szombaton 15 órától a Csorvás SK vendégeként is folytatnánk. Ez alkalommal Áncsán Fannival, csapatunk kapusával beszélgettünk a várakozásokról és sok minden másról.

Hogy értékeled az eddigi szerepléseteket? Úgy tűnik, hogy az új felállásban is remekel a csapat.

Áncsán Fanni: „A félévi megfogyatkozásunk után mindenki kicsit félve, de annál nagyobb lelkesedéssel várta az első mérkőzést, illetve a Gyula elleni rangadót. Igen, eddig sikeresnek bizonyul a szezonunk, biztos vagyok benne, hogy ezután is helyén lesz az eszünk, a szívünk és az akaratunk is.

A változások a kapusposztot is érintették. Mennyire érzed azt, hogy nagyobb súly nehezedik most a válladra, mint korábban? Ez jó dologként vagy nehézségként éled/élted meg?

Áncsán Fanni: „Nagyon váratlanul ért a tény, hogy egyedül maradtam, mint kapus, így először megijedtem a rám váró feladattól. Vezetőedzőnk, Dankó Ervin már a felkészülés első edzésén megnyugtatott, hogy természetesen ez nem marad így, de számít rám, mint első számú kapusra. Nyilván nagyobb rajtam a teher, de gőzerővel azon vagyok, hogy a kapott bizalmat megháláljam, és a maximumot nyújtsam. Óriási segítségemre vannak a lányok, akikkel mindig bíztatjuk egymást, illetve kapusedzőnk, Dobos József, aki bizalmat, segítséget és fejlődést biztosít számunkra.”

Mit gondolsz, hogy sikerült a beilleszkedés a fiatalok számára?

Áncsán Fanni: „Szükségünk volt utánpótlásra, hisz a keretünk megfogyatkozott. Természetesen ismertük a hozzánk érkező serdülő és ifjúsági játékosokat, így a beilleszkedésükkel nem volt probléma. Az első perctől fogva segítettük őket, ők pedig a mi edzésbeli munkánkat. Hajtós, jó küzdőszellemű lányokról van szó, akik a kapott lehetőséget maradéktalanul kihasználják.”

Mit vársz a Csorvás elleni meccsen? Továbbra is dübörög a HLKC-expressz? Mi lehet a sikeretek kulcsa?

Áncsán Fanni: „Mindenképpen kemény, kiélezett meccsre számítok. Tisztában vagyunk vele, hogy figyelmünk és koncentrációnk a Csorvás elleni találkozón sem maradhat el. Sikerünk kulcsa az egységünk, kemény védekezésünk és gyors lerohanásaink lehetnek, amik reményeink szerint szombaton sem maradnak el és sikerre vezetnek minket a mérkőzésen.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.