Igazi rangadónak adott otthont a hétvégén a Balogh Imsi Sportaréna, NB II-es felnőtt csapatunk a címvédő Gyulát fogadta. A felek remek mérkőzést játszottak, ahol végül lelkes és csupaszív játékkal sikerült megszereznünk a két pontot.

Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz a Gyula ellen. A mérkőzés előtt Dankó Ervin vezetőedző is úgy fogalmazott, hogy bízik egy szoros összecsapásban, de tudja, hogy a találkozó esélyese inkább a Gyula. Nem hiába, hiszen rutin is feléjük billentette a mérleg nyelvét, de tömegben és taktikailag is élen járó együttesről van szó.

A vendégek ehhez mérten magabiztosan kezdték a találkozót. Mi sem indítottunk rosszul, de 10 perc után 7-4-re vezetett az ellenfél. Dankó Ervin időt kért és a húzás bejött, sikerült rendezni a sorokat, 10 perc sem kellett és nálunk volt az előny, 10-9 állt az eredményjelzőn. Fej-fej mellett haladtak a csapatok ebben az időszakban, úgy tűnt a szünetre a Gyulához kerül az előny, de ehhez még csapatkapitányunknak, Szabó Patríciának volt egy-két szava, a vége előtti másodpercek az ő egyenlítő góljával zárultak.

Elemükben voltak a csajok, égett bennük a tűz, a szünetben sem hagyták el a játékteret, a kispadoknál ülve folyt a diskurzus a folytatást illetően. Ez a taktikai megbeszélés is jól sikerült, hiszen a fordulás utáni játékrész elején egy 5-0-s rohamot produkáltak a lányok, ami sorsdöntőnek bizonyult. Az ellenfél próbált ugyan zárkózni, de a védekezésünk remekül teljesített és habár a támadásban, a labdaszerzéseket követően olykor becsúszott egy-két pontatlanság, mégis felszabadult játék jellemzett minket. Ami külön kiemelendő, hogy a lányok remekül bírták a saját maguk által diktált, meglehetősen komoly tempót – rendkívül keveset cseréltünk, a lelkesedés és a szív viszont repítette a lányokat, amelyben a Blue Front 1993 Hódmezővásárhelynek is komoly szerepe volt, a srácok ezen a napon sem tettek némasági fogadalmat – zengett a sportcsarnok!

Végül ötöt sikerült közé tenni! Visszavágtunk az őszi vereségért és újabb löketet kaptunk a folytatáshoz!

Szép volt csajok!

A mérkőzésről ide kattintva találsz fotókat.

Hódmezővásárhelyi LKC – Corner-Gyulasport NKFT 36-31 (14-14)
Női kézilabda, NB II Dél-keleti csoport

HLKC: Fehér, Áncsán, Csáki 6, Szabó 12, Lukács, Petróczi, Török 1, Dankó 7, Baráth 2, Vörös, Szöllősi, Kis P., Kis V., Farkas, Kovács Sz. 8, Bugnó
Vezetőedző: Dankó Ervin

Nyilatkozat: „A védekezésünk nagyon jól működött és olyan teljesítmények voltak a csapatomban, ami most meglepetésre az ellenfélnél nem. Olyan taktikai fegyelem volt jellemző a védekezésünkre, ami kulcsfontosságú volt és számomra is pozitív meglepetés volt, nagyon sokat jelent, hogy a lányok ennyire be tudják tartani azt a taktikát, amit kitalálunk az ellenfelekkel szemben. Ez egy csodálatos győzelem a csapatunk életében!”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.