Az elmúlt héten elrajtolt az NB II-es női kézilabda-bajnokság tavaszi folytatása. Idegenben kezdtünk, most szombaton azonban hazai pályán, a Gyulát fogadjuk!

Ősszel igazi bajnoki rangadónak számított a Gyula elleni, idegenbeli meccsünk. Akkor sajnos nem sikerült a legtökéletesebb formánkat mutatni és végül, ha nem is sokkal, de alulmaradtunk. Emiatt a csapatot természetesen fűti a revans vágy, ám a többször említett változások fényében az elvárások mégis mérséklődtek a szombati meccset illetően.

„Az az igazság, hogy a változások hatására teljesen más az elvárásom, mint ősszel volt. Most azért rutinban, tömegben, NB I-es mérkőzések számában egyértelműen a Gyula felé billen a mérleg nyelve. Alapvetően nekünk ebben a félévben nem is az a fontos, hogy egy ilyen csapat ellen milyen eredményt érünk el, hanem inkább az, hogy hogyan játszunk. Hogyan tudunk egy ilyen erősségű csapat ellen kézilabdázni. Az elvárásom az, hogy a mérkőzés szoros lesz. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért, de abszolút nem mi vagyunk az esélyesek ezen a meccsen” – nyilatkozta Dankó Ervin vezetőedző.

A kezek tehát nem lesznek feltartottak – maximum, ha a helyzet igényli, akkor a védekezésnél. A Gyula a jelenlegi helyzetet nézve esélyesebb, ugyanakkor csapatunk a KSZSE ellen is bizonyított. Ehhez kellett az elszántság, a rengeteg munka és persze a szurkolók, akik a lányokkal tartották! A lelátó közönségének, a Blue Front 1993 Hódmezővásárhelynek pedig most szombaton is fontos szerep jut.

 „Egyértelmű, hogy hatalmas pluszt adnak a szurkolóink. Azt hiszem, hogy ez a lányokon is látszik, köztük is beszédtéma. A KSZSE elleni meccs közben is mondták, hogy ’Úristen itt vannak a szurkolóink’, így aztán még nagyobb elánnal kell menni és mindent meg kell tenni. Szóval ez óriási erőt ad. Illetve találkozik két akarat. Az egyik, hogy a szurkolóink vásárhelyiek, ők szeretik azt látni, hogy vásárhelyi lányok vannak a csapatban. De ugyanez fordítva is igaz: sok a vásárhelyi lány a csapatban és szeretnének bizonyítani a helyi szurkolóknak” – fogalmazott vezetőedzőnk.

Tehát szombat 16 óra, ismét hazai pályán a HLKC a Balogh Imsi Sportarénában!

Hajrá Vásárhely! Hajrá csajok!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.