Szerdán játszotta a felkészülési sorozat első edzőmeccsét a Hódmezővásárhelyi LKC NB II-es csapata. A lányok a Gyomaendrőddel mérkőztek és nyertek végül 38-33-ra.

Ahogy arról korábban beszámoltunk jelentős változások történtek a NB II-es felnőtt csapatunk keretében – a lányok az elmúlt héten kezdték meg a felkészülést, több új játékelemet gyakorolva, amelyeket szerdán már élesben is kipróbálhattunk.

A Gyomaendrőd elleni edzőmeccs első felvonása meglehetősen jól sikerült, a játék persze nem volt hibáktól mentes, de úgy tűnt sikerült az új védekezés alapjainak elsajátítása és végig tartottuk előnyünket, Áncsán Fanni pedig egészen ihletett formában védett. A fordulás után megszaporodtak a technikai hibák, amelyeket akár az elmúlt napok fizikai megterhelése is okozhatott, néha picit fáradtnak tűntek a lányok, igaz a Gyomaendrőd zárkózni ugyan tudott, fordítani azonban nem engedtük őket. A második felvonásra ráadásul rá is húztak egy picit a csapatok – hiszen tudjuk jól, hogy evés közben jön meg az étvágy – nyolc perc volt a „ráadás”, a találkozót pedig 38-33-ra a vásárhelyi lányok húzták be.

Pénteken jöhet a folytatás, ami már keményebb dió lesz, hiszen az Orosháza érkezik a Balogh Imsi Sportarénába.

Dankó Ervin: „A csapat alaposan átalakult, így bevallom, csodálkozom is, hogy ennyire eredményesek voltunk. Az első 20 perc abszolút rendben volt, furán hangzik, de kevesebbet vártam, mégis több lett belőle. Sokkal jobban elsajátította az első sor az 5+1-es védekezés alapjait. Persze több hiba volt benne, ezen azért lehet dolgozni, viszont ezzel bárkit meg tudunk lepni, csak az agressziót kell tovább és tovább erőltetni, az még sok játékosból hiányzik. Ez most egy tanuló fázis számunkra. Biztató jelek az edzéseken is vannak, hiszen látszik, hogy rettentő nagy energiákat mozgósítanak a játékosaim. Akarnak, küzdenek, hajtanak. Ez most is jött, ezt most is láttam rajtuk. Persze nem kell elbízni magunkat, hiszen ez egy edzőmérkőzés volt. Annyiból viszont örülök, hogy győztünk, mert ebben a védekezésben rengeteg hiba lesz majd és vereségek is lesznek a felkészülésben, de a kezdés jó volt, a lányok kaptak egy pozitív fröccsöt és ebből tudnak majd erősödni és fontos, hogy az új védekezésben is hitet nyerhettek.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.